Depremde 5 futbolcusunu kaybeden takimin teknik heyeti zor günleri asmaya çalisiyorMeltem Yilmaz Karakurum- Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Kahramanmaras Istiklal Spor'un Trabzonlu teknik kadrosu, deprem aninda yasadiklarini unutmak için birbirlerine destek oluyor - Depremin ardindan memleketine gelen teknik direktör Ercan Kul: "Sadece bizim için degil bütün o depremi yasayan insanlar için çok büyük travma oldu. Insallah kisa sürede atlatiriz ve bir daha böyle afetle karsilasmayiz"

Depremde 5 futbolcusunu kaybeden takimin teknik heyeti zor günleri asmaya çalisiyorMeltem Yilmaz Karakurum- Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Kahramanmaras Istiklal Spor'un Trabzonlu teknik kadrosu, deprem aninda yasadiklarini unutmak için birbirlerine destek oluyor
- Depremin ardindan memleketine gelen teknik direktör Ercan Kul:
"Sadece bizim için degil bütün o depremi yasayan insanlar için çok büyük travma oldu. Insallah kisa sürede atlatiriz ve bir daha böyle afetle karsilasmayiz"

TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ KARAKURUM - HAMZA ÖNDER KULOGLU - Depremde 5 oyuncusunu kaybeden Kahramanmaras Istiklal Spor'un Trabzonlu teknik kadrosu, depremin yaralarini sarmaya çabaliyor.

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Kahramanmaras Istiklal Spor'un 5 futbolcusu, 6 Subat'ta Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybetti.

Çöken kulüp tesisi enkazindan kendi imkanlariyla çikan Trabzonlu teknik kadro ile bir futbolcu, takimin ligden çekilmesiyle memleketlerine döndü. Burada birbirlerine destek olan ekip hem depremin yaralarini sarmaya hem de kaybettikleri arkadaslarinin acisini hafifletmeye çalisiyor.


- "Beklenmedik seyler yasadik"

Teknik direktör Ercan Kul, AA muhabirine, Kahramanmaras Istiklal Spor'un sampiyonluga oynayan bir takim oldugunu söyledi. Ligde15 maçta 14 galibiyet, 1 beraberlikleri oldugunu belirten Kul, "3 gol yedik, 45 gol attik. Rekor kiriyorduk ama afetle karsilastik. Ülkemizin basi sag olsun. Beklenmedik seyler yasadik." dedi.

Kul, depremde kulüp tesislerinin çöktügünü, 4 oyuncusunun orada, 1 oyuncusunun da ailesinin yaninda enkaz altinda kalarak hayatini kaybettigini ifade ederek, "Ben depremi Gaziantep'te yasadim. Evimizde hasar oldu ama bizi fazla etkilemedi. Ertesi gün oyuncularimin yanina gittim. Film sahnesi gibi olaylar yasadik." diye konustu.

Yarali bir sporcunun hastanede tedavi altinda oldugunu kaydeden Kul, sunlari söyledi:

"Enkazdan çikan oyuncularimiz var. Hayat bir sekilde devam edecek, soku atlatmaya çalisiyoruz. Birbirimize yardimci olmaya çalisiyoruz. Sadece bizim için degil bütün o depremi yasayan insanlar için çok büyük travma oldu. Insallah kisa sürede atlatiriz ve bir daha böyle afetle karsilasmayiz."


- "4 Trabzonlu olarak acilari unutmak için beraberiz"

Yardimci antrenör Cem Alemdag da kendisinin de çöken binanin içerisinde oldugunu ve enkazdan kendi imkanlariyla çiktigini anlatti. Hala olayin etkisinde olduklarini dile getiren Alemdag, "O anin sokunu anlatamiyoruz. Ne olacak endisesi, zaten gürültü ile beraber bina çöktü. Bosluga düstük. Sonrasinda binanin altinda kalan arkadaslarimizin çigliklari, toz dumandan bogulma korkusu unutulamaz." ifadesini kullandi.

Alemdag, bu tür felaketleri bir daha yasamamayi temenni ederek, "4 Trabzonlu olarak acilari unutmak için beraberiz. Bu saatten sonra buradayiz, birbirimize destek oluyoruz." dedi.


- "Sürekli sallandigimizi hissediyoruz"

Takimin saglik isleri sorumlusu Yalçin Topal da depreme uykuda yakalandigini ve sadece dua ettigini söyledi.

Depremin kendisine 10 dakika gibi geldigini kaydeden Topal, ilk defa depreme denk geldigini, yasadiklarinin çok kötü oldugunu, kendilerini pencereden disari atarak kurtulduklarini anlatti.

Topal, hala olayin etkisinde olduklarini belirterek, "Her aksam rüyalarimiza giriyor, soktayiz hala. Kabuslar görerek uyaniyoruz. Sürekli sallandigimizi hissediyoruz. Insallah kisa zamanda atlatiriz." diye konustu.

Futbolculardan Tolga Sahin de o gece asiri sarsintiyla uyandigini ve arkadasinin aglamasinin kendisini çok etkiledigini aktardi.

Çöken binanin 4'üncü katindan oda arkadasiyla pencereden atlayarak kurtulduklarini ifade eden Sahin, arkadaslarini kaybettigi için duydugu üzüntüyü dile getirdi.