"Yildiz Tozu" filminin özel gösterimi Erzincan'da yapildiFatih Türkyilmaz- Mustafa Kutlu'nun ayni adli eserinden uyarlanan sinema filmi, küçük bir kasabada kardesini kaybetme korkusuyla karsi karsiya kalan çocugun hikayesini beyaz perdeye tasiyor

"Yildiz Tozu" filminin özel gösterimi Erzincan'da yapildiFatih Türkyilmaz- Mustafa Kutlu'nun ayni adli eserinden uyarlanan sinema filmi, küçük bir kasabada kardesini kaybetme korkusuyla karsi karsiya kalan çocugun hikayesini beyaz perdeye tasiyor

ERZINCAN (AA) - Ekip ve oyuncularin katilimiyla, çekimlerin gerçeklestirildigi Erzincan'in Kemaliye ilçesinde "Yildiz Tozu" filminin özel gösterimi yapildi.

Yazar Mustafa Kutlu'nun ayni adli eserinden uyarlanarak beyaz perdeye aktarilan filmin özel gösterimini Kemaliye Belediye Baskani Mehmet Karaman, Kemaliye Kaymakami Ilhan Kayatürk ve çok sayida sinemasever izledi.

Gösterimin ardindan AA muhabirine açiklamada bulunan yönetmen Ahmet Sönmez, filmi Kemaliye'de çektiklerini belirterek, "Kemaliye'de gala gösterimi yapacagiz diye söz vermistik. Filmin gösterimini burada halkla, oyuncularla ve emek verenlerle birlikte izledik. Çok keyifliyiz, çok mutluyuz." dedi.

Sönmez, izleyenlerin filmi begendigine isaret ederek, filmi çektikleri yerde gala yapmanin çok güzel bir duygu oldugunu söyledi.

Filmdeki birçok yardimci oyuncunun kendisini izleme firsati buldugunu anlatan Sönmez, "Açik havada sinema izlemenin keyfini de özlemisiz. Gerçekten çok heyecanlandim, çok mutluyum." ifadelerini kullandi.

- Iki kardesin duygu dolu hikayesini anlatiyor

Yapimciligini 24 Kare Film ve Sinehane'nin üstlendigi film, küçük bir kasabada kardesini kaybetme korkusuyla karsi karsiya kalan çocugun duygu dolu öyküsünü anlatiyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Süleyman Biçen, Berat Çagan, Toprak Can Adigüzel, Serdar Özer, Açelya Devrim Yilhan, Türkü Turan, Birgül Ulusoy, Egemen Duman, Ahmet Yilmaz ve Mihrimah Cankur yer aliyor.

Kardeslik baginin ve aile iliskilerinin vurgulandigi "Yildiz Tozu" filminin konusu söyle:

"Kenan ve agabeyi Mustafa, evlerinin daminda sirtüstü uzanip yildizlari seyrederken kendi yildizlarini seçer. Günün birinde Almanya'dan dayilari gelir. Mustafa'ya bisiklet getirir. Kenan'in agabeyinin de bir bisikleti vardir artik. Bisikletini o kadar seviyordur ki Kenan'i bile yaklastirmaz yanina. Kenan, her defasinda yalvarir, huysuzluk çikarir fakat agabeyi bisikletini paylasmak istemez. Bir gün dayisiyla damda otururken bir yildiz kayar. Kenan, kayan yildizlara ne oldugunu sorar. Dayisi 'Eger bir yildiz kaydiysa o yildizin sahibi ölmüstür.' diye anlatir. Kenan üzülür, kayan bir yildiz görmek istemez.

Bir sabah erkenden, delicesine bir gürültüyle kapi çalinir. Abdurrahman, Kenan'in bisikletle sarampole yuvarlandigini haber verir. Oysa herkes Kenan'i evde sanmaktadir. Anne ve babasi Kenan'in yanina kosarken agabeyi, bu kaza için kendisini sorumlu tutar. Kenan'in durumu ciddidir. Mustafa, sehre götürülen kardesinden bir haber alincaya kadar büyük bir duygu yogunlugu yasar. Çok sevdigi bisikletini tekrar görmek bile istemez. Evlerinin daminda bu kez Kenan olmadan yildizlari seyreder. Kayan bir yildiz görür. Bu, Kenan'in yildizidir. Olanca hiziyla yildizi tutmak için kosar kosar."