Kilim ve hali dokuma kursunun 83 yasindaki kursiyeri bildiklerini gençlere ögretiyorHayati Akçay

Kilim ve hali dokuma kursunun 83 yasindaki kursiyeri bildiklerini gençlere ögretiyorHayati Akçay

ORDU (AA) - Ordu'da açilan kilim ve hali dokuma kursuna katilan 83 yasindaki Sevim Haznedaroglu, azmi ve tecrübesiyle diger kursiyerlere örnek oluyor.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, Ünye ilçesindeki Ordu Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitimi Kursu'nda (ORMEK) açilan kilim ve hali dokuma kursuna her yastan kadin katiliyor.

Kursa katilan 83 yasindaki Sevim Haznedaroglu, kilim dokumaciligi konusunda çocukken edindigi tecrübesiyle diger kursiyerlere de yardimci oluyor.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Haznedaroglu, kurs günlerini hiçbir zaman aksatmadigini, 09.00-16.00 saatleri arasinda Ünye ORMEK'te kilim dokudugunu belirtti.

Insanin yasi ne olursa olsun üretme azmi içerisinde olmasi gerektigini vurgulayan Haznedaroglu, sunlari kaydetti:

"Kilim dokumaya 9 yasinda ablamlardan görerek basladim. O günden bu yana kilim dokumaya devam ediyorum. Esim ögretmendi, 55 yil önce Ünye'ye tasindik ve o günden bu yana burada yasiyorum. Ünye ORMEK'te kilim ve hali dokuma kursu oldugunu ögrenince de hemen kayit yaptirdim ve yeniden dokumaya basladim. ORMEK'te hem kilim dokuyoruz hem de bizim geçmiste yaptigimiz bilinmeyen modelleri genç arkadaslarimiza gösteriyorum. Dokudugum kilimleri de çocuklarima, ese dosta hatira olarak hediye ediyorum."

- "Hem kusursuz hem de hepimizden daha seri kilim dokuyor"

Kursun usta ögreticisi Ayse Bilgin, unutulmaya yüz tutmus kültürel degerleri canlandirmaya çalistiklarini ifade etti.

Her yastan kadinin kursa katildigini ancak 83 yasindaki Sevim Haznedaroglu'nun azmine hayran kaldiklarini belirten Bilgin, "Bu yasinda bu denli özverili çalismasindan dolayi biz ona hayran olduk. Hem kusursuz hem de hepimizden daha seri kilim dokuyor. Biz bildiklerimizin yani sira onun gösterdigi farkli modelleri de ögrenerek dokumaya basladik." ifadelerini kullandi.

Bilgin, kilim dokumayi ögrenen birçok kursiyerin dokuduklarini satarak aile ekonomisine katki sagladigini da aktardi.