Hatay'da depremzede çocuklar çadir kentteki oyun alanlarinda vakit geçiriyorEmrah Gökmen- Kocaeli Büyüksehir Belediyesince Defne ilçesine kurulan çadir kentte görev alan belediyeye bagli Akademi Üniversite Birimi, hazirladiklari etkinliklerle depremden etkilenen çocuklara destek oluyor - Kaybedenin olmadigi yarismalar, boyama etkinlikleri ve çocuk sarkilariyla hos vakit geçiren çocuklar, oyunlarda geçirdikleri zaman diliminde az da olsa yasadiklari korkuyu unutuyorlar

Hatay'da depremzede çocuklar çadir kentteki oyun alanlarinda vakit geçiriyorEmrah Gökmen- Kocaeli Büyüksehir Belediyesince Defne ilçesine kurulan çadir kentte görev alan belediyeye bagli Akademi Üniversite Birimi, hazirladiklari etkinliklerle depremden etkilenen çocuklara destek oluyor
- Kaybedenin olmadigi yarismalar, boyama etkinlikleri ve çocuk sarkilariyla hos vakit geçiren çocuklar, oyunlarda geçirdikleri zaman diliminde az da olsa yasadiklari korkuyu unutuyorlar

HATAY (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerde yikimin en çok yasandigi Hatay'da, Kocaeli Büyüksehir Belediyesince Defne ilçesine kurulan çadir kentte görev alan Akademi Üniversite Birimi, hazirladiklari etkinliklerle depremden etkilenen çocuklara destek oluyor.

"Asrin felaketi" olarak nitelendirilen afet sonrasi içlerinde belediye personeli ve gönüllü üniversite ögrencilerinin oldugu birim ekibi, 800 çadirin bulundugu yerleskede çocuklar için kurulan çadirda çesitli etkinlikler düzenliyor.

Deprem bölgesine gelmeden uzman psikologlar tarafindan çocuklara nasil yaklasmalari gerektigine iliskin egitim de alan ekip üyeleri, kaybedenin olmadigi yarismalar, boyama etkinlikleri, çocuk danslari gibi etkinliklerle çocuklarin yasadiklari olayi unutturmaya çalisarak, güzel vakit geçirmelerini sagliyor.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Akademi Üniversite Birim sorumlusu vekili Emre Sahin, AA muhabirine, depremin ilk gününden itibaren Defne ilçesinde kurulan çadir kentte vatandaslarin ihtiyaçlarini giderebilmek için çalistiklarini söyledi.

Afetin en çok yara alanlarinin aslinda çocuklar oldugunu, psikolojik olarak çok etkilendiklerini belirten Sahin, onlara destek olmak için daha önce çesitli alanlarda gerçeklestirdikleri etkinliklere bu sefer depremzede çocuklara sergilediklerini ifade etti.

Bir çadir kurduklarini ve burada çocuklarla bir araya geldiklerini anlatan Sahin, söyle konustu:

"Çadirimizin içinde eski sokak oyunlarimiz olan sandalye kapmaca, halat çekmece gibi bu tarz oyunlar oynatiyoruz. Çocuklar buraya geldigi zaman bizlere güveniyorlar, aileleri bizlere rahatlikla teslim edebiliyorlar. Burada güzel zaman geçiyorlar yani. Bir nebze olsun yasadiklari ortami unutabiliyorlar bu da bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Yani bizleri kendi aileleri gibi davraniyorlar."

Çocuklarin yasadiklari afet nedeniyle dezavantajli bir grup oldugunu onun için bölgeye gelmeden psikologlardan çocuklara nasil davranilmasi gerektigine dair ciddi egitimler aldiklarina deginen Sahin, söyle konustu:

"Belirli ekiplerimize, birimlerimize belirli günlerde burada çocuklara etkinlikler düzenledik. Günde yarim saat içinde 30 çocugumuzu misafir ediyoruz çünkü içerisi fazla büyük bir alan degil. Bu sürekli sirkülasyon oluyor. Burada 600 çocugumuz varmis bunun yarisina ulasabiliyoruz. Iki gündür de havalar yagmurlu aileleri de çocuklarini fazla disari çikarmak istemiyorlar ama buna ragmen çadirimiza ilgi oldukça yogun. Çocuklar bizi ziyaret ediyor, biz onlari seviyoruz onlar bizi seviyor. Onlar mutlu oldugunu gördükçe biz de mutlu oluyoruz. Ülkemiz zor günler geçirdi. Bugünlerde biraz da olsun onlari tebessüm ettirebildiysek ne mutlu bize."

Defne ilçesinde yikilan evinin bahçesine çadir kuran ancak yapilan etkinliklere 3 çocugunu getiren Sebahat Dapkan ise lise çagindaki 2 oglunun etüt merkezlerine gittigini, kizini ise etkinlik alanina biraktigini söyledi.

Kizinin depremden sonra tek kalamadigini oyun çadirina bile beraber girdigini anlatan Dapkan, belli bir süre geçtikten sonra evladinin kendisini unutarak oyunlara daldigini söyledi.

Bu tür etkinliklerle çocuklarin moralinin daha iyi olacagina inandigini dile getiren Dapkan, emegi geçenlere tesekkür ettigini sözlerine ekledi.