Adiyaman'da selde kaybolan 2 kisiyi arama çalismalari sürüyorMesut Varol,Orhan Pehlül- Koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan: - "Ilk ihbardan bu yana yaklasik 500 kisilik arama kurtarma ekibi ve 150'ye yakin is makinesi, bir o kadar da destek personeliyle sahadayiz, insallah kisa sürede netice aliriz, insallah sag olarak buluruz" - 1,5 yasindaki kiziyla aranan Fatma Tekdal'in hemsire oldugu, evlerinin depremde yikilmasi sonrasi bahçelerine kurduklari konteynerde, dün ces

Adiyaman'da selde kaybolan 2 kisiyi arama çalismalari sürüyorMesut Varol,Orhan Pehlül- Koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan:
- "Ilk ihbardan bu yana yaklasik 500 kisilik arama kurtarma ekibi ve 150'ye yakin is makinesi, bir o kadar da destek personeliyle sahadayiz, insallah kisa sürede netice aliriz, insallah sag olarak buluruz"
- 1,5 yasindaki kiziyla aranan Fatma Tekdal'in hemsire oldugu, evlerinin depremde yikilmasi sonrasi bahçelerine kurduklari konteynerde, dün ces

ADIYAMAN (AA) - Adiyaman'in Tut ilçesinde saganak sonrasi meydana gelen selde kaybolan anne ile kizini arama kurtarma çalismalari sürüyor.

Tut ilçesinde etkili olan saganak sonrasi dün ilçe merkezinden geçen derenin tasmasi sonucu kaybolan kisilerin bulunmasi için aralarinda polis dalgiç, jandarma arama kurtarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinin bulundugu yaklasik 500 kisilik ekip, çalisma yürütüyor.

Is makinelerinin da destek verdigi çalismalarda kayip oldugu belirtilen anne Fatma ile 1,5 yasindaki kizi Zeynep Zümra Tekdal'a ulasilmaya çalisiliyor.

Bölgede koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, AA muhabirine, gece boyu devam eden çalismalarda genis bir alanda dere içi ve yataginda sondaj ve balçik kaldirma çalismasi yürütüldügünü belirtti.

En kisa zamanda neticeye ulasmak için gayret gösterdiklerini dile getiren Özkan, "Ilk ihbardan bu yana yaklasik 500 kisilik arama kurtarma ekibi ve 150'ye yakin is makinesi, bir o kadar da destek personeliyle sahadayiz, insallah kisa sürede netice aliriz, insallah sag olarak buluruz." dedi.

Saganagin araliklarla etkisini sürdürdügü bölgede DSI ve belediyenin is makineleri, arama kurtarma çalismasinin yani sira ilçe merkezindeki sokaklara sürüklenen kaya ve balçigin temizlenmesi ve dere yataginin genisletilmesine de çalisiyor.

- Deprem nedeniyle konteynerde bariniyorlardi

Öte yandan kiziyla birlikte aranan Fatma Tekdal'in Adiyaman Egitim ve Arastirma Hastanesinde hemsire olarak görev yaptigi ve iki aylik hamile oldugu, Adiyaman merkezindeki evlerinin depremde yikilmasi sonrasi konteyner alarak ilçede kendilerine ait bahçelerine yerlestirdikleri, dün cesetlerine ulasilan annesi Selma Sarikaya ve kiz kardesi Emine Sarikaya ile burada geçici olarak barinmaya çalistiklari belirtildi.

Konteynerin selle sürüklenme anlari ise ilçede yasayan bir vatandas tarafindan cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde arazide kurulu 2 konteynerden birinin sele kapildigi anlar yer aliyor.

Tut ilçesinde dün yasanan selde konteynerin sele kapilmasi sonrasi 2 kisinin cansiz bedenine ulasilmis, kayip ihbari yapilan 2 kisi için de arama kurtarma çalismasi baslatilmisti.