"Herkes Nerede!.." sergisi Artizan Sanat'ta açildiFatih Türkyilmaz- Küratörlügünü Kaya Üçer'in, proje koordinatörlügünü Mehmet Lütfi Sen'in üstlendigi sergi, 19 Nisan'a kadar 10.00 ile 22.00 saatleri arasinda ziyaret edilebilecek

"Herkes Nerede!.." sergisi Artizan Sanat'ta açildiFatih Türkyilmaz- Küratörlügünü Kaya Üçer'in, proje koordinatörlügünü Mehmet Lütfi Sen'in üstlendigi sergi, 19 Nisan'a kadar 10.00 ile 22.00 saatleri arasinda ziyaret edilebilecek

ISTANBUL (AA) - Kaligrafi sanatçisi Emrah Yücel'in son dönem eserlerinden olusan "Herkes Nerede!.." adli sergi, Artizan Sanat'ta sanatseverlerin izlenimine sunuldu.

Küratörlügünü Kaya Üçer, proje koordinatörlügünü Mehmet Lütfi Sen'in üstlendigi serginin açilisina çok sayida sanatsever katildi.

Sergiye iliskin AA muhabirine açiklamalarda bulunan sanatçi Emrah Yücel, serginin isminin bir soru olmadigini belirterek, "Herkesin nerede olduguyla ilgili bazi fikirlerim var. Bu fikirleri yaptigim çalismalar üzerinden insanlarla paylasmak istedim." dedi.

Yücel, büyüksehirlerin kalabaligi içinde herkesin yiginlar halinde yasadigini dile getirerek söyle devam etti:

"Bir yerlerde herkes var. Herkese göre kiyafetimizi giyiyoruz. Konusmamizi herkese göre sekillendiriyoruz. Herkese göre yasiyoruz bir nevi. Ben de 'Herkes nerede?' sorusunun cevabini inançlarim dogrultusunda bazen Hazreti Yusuf gibi kuyunun dibinde, bazen Hazreti Muhammed gibi Isra'da, bazen Ashab-i Kehf ile Kitmir olup magarada, bazen Hazreti Musa olup Tur Dagi'nda aradim. Aslinda bu herkes dedigimiz sey biziz. 'Herkes nerede' derken hepimiz olmayi hatirlatmak adina bunu söyledim. Son zamanlarda basimiza gelen musibetlerle aslinda bir ve birlik olmaya ne kadar muktedir bir millet oldugumuzu da gösterdik."

- "Sanatçinin kendi medeniyetimizi farkli formlarda anlatan bir sanat yaklasimi var"

Serginin açilisinda konusan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz da sergilenen eserlerin derin anlamlari oldugunu belirterek, "Zaman ve mekan üzerinden özellikle insani en güzel anlatan sanat eserleridir. Sanatçinin kendi medeniyetimizi farkli formlarda anlatan bir sanat yaklasimi var." degerlendirmesinde bulundu.

Yildiz, Artizan Sanat'ta sinema ve tiyatro atölyelerinin yani sira çok önemli sanat etkinlikleri yapildigini vurgulayarak, Beyoglu'nun kültür sanat anlaminda Istanbul'un nasil bir medeniyet sehri oldugunu gösteren ilçelerin basinda geldigini ifade etti.

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken de sergide kelimelerin ve harflerin anlam dünyasiyla iliskisini gösteren eserlerin yer aldigini belirterek, "Hazreti Yusuf'u kuyudan çikarip Misir'a sultan eden Allah, bizleri de sikintilarimizdan kurtarir insallah. Çok güzel bir sergi, hayirli olsun." dedi.

Sergi, 19 Nisan'a kadar 10.00 ile 22.00 saatleri arasinda ziyaret edilebilecek.