Depremlerde 7 üyesini yitiren Antakya Medeniyetler Korosu, Edirne'de konser verecekGökhan Zobar

Depremlerde 7 üyesini yitiren Antakya Medeniyetler Korosu, Edirne'de konser verecekGökhan Zobar

EDIRNE (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, Edirne'de konser verecek.

Edirne Avrupa Birligi Bilgi Merkezinden yapilan açiklamaya göre, AB Türkiye Delegasyonu mali destegiyle Edirne, Denizli, Eskisehir, Antalya, Samsun, Sivas, Van ve Sanliurfa AB bilgi merkezleri isbirliginde mayis ayinda gerçeklesecek olan "Dayanisma Konserleri"nin ilk duragi Edirne olacak.

Bu yil AB'nin kurulus günü 6 Subat tarihli depremlerin ruhuna uygun olarak "Birlikte Daha Güçlü" sloganiyla kutlanacak.

Avrupa Günü kapsaminda farkli etnik köken ve inançlara sahip üyelerden olusan Antakya Medeniyetler Korosu, deprem yaralarinin sarilmasi için sekiz ilde sanatseverle bulusacak.

Avrupa Günü Dayanisma Konserlerinin ilki 3 Mayis Çarsamba günü saat 20.00'de, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçeklestirilecek. Konsere girisler ücretsiz olacak.

- Antakya Medeniyetler Korosu

Medeniyetler arasinda köprü olusturmak ve Hatay'in tanitimina katki saglamak amaciyla 2007'de kurulan Antakya Medeniyetler Korosu, farkli din ve mezhebe mensup sanatçilardan olusuyor.

Koro kurulusundan bir yil sonra 2008 yilinda "Antakya Medeniyetler Korosu Dernegi" adiyla dernek haline gelerek kurumsal bir kimlige sahip oldu. 2008 yilindan itibaren bu dernek yapisi altinda faaliyetlerini gerçeklestiren koro, 2012 yilinda Nobel Baris Ödülü'ne aday gösterildi. Antakya Medeniyetler Korosu Dernegi ise 2019 yilinda Türkiye Kültür ve Turizm Bakanligi Özel Ödülü'ne layik görüldü.

Koronun 7 üyesi, 6 Subat tarihli Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybetti.