Avrupa Imar Kalkinma Bankasi'ndan Ülker Bisküvi'ye krediFurkan Gençoglu- Ülker Bisküvi CEO'su Mete Buyurgan: - "Karbon salim artisi olmadan büyürken, su ve enerji verimliligi, atiklarin azaltilmasi, gidanin korunmasi, insan kaynagi, sürdürülebilir ham madde tedariki ve üretim kalitesi basta olmak üzere hedeflerimiz dogrultusunda projeler üretiyoruz"

Avrupa Imar Kalkinma Bankasi'ndan Ülker Bisküvi'ye krediFurkan Gençoglu- Ülker Bisküvi CEO'su Mete Buyurgan:
- "Karbon salim artisi olmadan büyürken, su ve enerji verimliligi, atiklarin azaltilmasi, gidanin korunmasi, insan kaynagi, sürdürülebilir ham madde tedariki ve üretim kalitesi basta olmak üzere hedeflerimiz dogrultusunda projeler üretiyoruz"

ISTANBUL (AA) - Ülker Bisküvi, Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi'yla (EBRD) Nisan 2023'te vadesi dolan 75 milyon avro tutarindaki kredi anlasmasini yeniledi.

Ülker Bisküvi'den yapilan açiklamaya göre, yeni anlasma, Ülker Bisküvi ve Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi (EBRD) arasinda ilk sürdürülebilirlik baglantili kredi anlasmasi olma özelligini tasiyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ülker Bisküvi Üst Yöneticisi (CEO) Mete Buyurgan, global piyasalarin içinde bulundugu bu hassas dönemde Ülker'e ve Türkiye'ye güvenen Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi'na tesekkür ettiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu kredinin sürdürülebilirlik baglantili olmasini önemsiyoruz. Zira kurulusumuzdan bu yana 'israfsiz sirket' modeliyle faaliyetlerimizi yürütüyor, sürdürülebilirlik çalismalarimizi isimizin merkezinde tutuyoruz. Karbon salim artisi olmadan büyürken, su ve enerji verimliligi, atiklarin azaltilmasi, gidanin korunmasi, insan kaynagi, sürdürülebilir ham madde tedariki ve üretim kalitesi basta olmak üzere hedeflerimiz dogrultusunda projeler üretiyoruz."

EBRD Tarim Endüstrisi Sektörü Ekip Direktörü Natalya Zhukova ise EBRD'nin sürdürülebilirlik odagini vurgulayarak, "Sürdürülebilirlik tüm sektörlerin merkezinde yer almali. EBRD olarak daha yesil hedefler pesinde kosan tüm sirketleri desteklemeye haziriz. Ülker, gida endüstrisinin önemli sirketlerinden ve bu kredinin sirketin sürdürülebilirlik referanslarini daha da güçlendirmesinde etkili olacagina inaniyoruz. Bu is birliginin tüm sektör oyuncularina örnek olmasini ve sektör genelinde dönüstürücü bir etki yaratmasini hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.