Turkish Cargo, IATA CEIV lityum pil sertifikasyon programina katildiKenan Irtak

Turkish Cargo, IATA CEIV lityum pil sertifikasyon programina katildiKenan Irtak

ISTANBUL (AA) - Türk Hava Yollarinin (THY) hava kargo markasi Turkish Cargo, lityum pil ürünlerini güvenli bir sekilde tasima yetkinligini tescillemek üzere Uluslararasi Hava Tasimaciligi Birligi (IATA) tarafindan olusturulan CEIV lityum pil sertifikasyon programina dahil oldu.

THY Basin Müsavirliginden yapilan açiklamaya göre, tasiyicinin egitim, degerlendirme ve validasyon (geçerliligin onaylanmasi) süreçlerinden olusan sertifikasyon programina katilimi, IATA Dünya Kargo Sempozyumu (IATA World Cargo Symposium-WCS) kapsaminda düzenlenen imza töreniyle resmiyet kazandi.

Açiklamada görüslerine yer verilen THY Genel Müdürü (CEO) Bilal Eksi, küresel bir hava kargo markasi olarak lityum pil ürünlerinin tedarik zincirinin korunmasini son derece önemsediklerini belirterek, "Bu konudaki sorumluluklarimizi hassasiyetle yerine getiriyoruz. Bu nedenle dünya çapinda en yüksek standartlardan biri olarak kabul gören CEIV Li-batt sertifikasyon programina dahil olmak bizim için büyük bir gurur kaynagidir. Bu yeni sertifikasyon programi, Turkish Cargo'nun yüksek kalite standartlarina bagliligini ve müsterilerimize güvenli, hizli ve emniyetli bir hava kargo hizmeti sunma konusundaki taahhüdümüzü bir kez daha vurgulamaktadir." ifadelerini kullandi.

Uluslararasi Hava Tasimaciligi Birligi (IATA) Kargo Bölümü Küresel Baskani Brendan Sullivan ise, toplam küresel ticaretin yaklasik dörtte birini olusturan Avrupa navlun piyasasinin, dünyanin en büyük piyasalarindan biri olduguna dikkati çekerek, "Avrupa'nin en büyük hava kargo tasiyicilarindan biri olan Türk Hava Yollari'nin CEIV Li-batt sertifikasina sahip olmasi, lityum pil içeren yüklerin güvenli bir sekilde tasinmasi konusunda göndericilerin beklentilerini karsilamak adina önemli bir destektir." degerlendirmesinde bulundu.

Küresel hava kargo operasyonlarinin yüksek standartta yapilabilmesi için gelistirilen CEIV Li-batt sertifikasyon programi, tedarik zinciri boyunca lityum pillerin elleçleme ve tasima sirasindaki güvenligi artirmayi amaçliyor.

Bu yeni program ayrica, sirketlerin, IATA tarafindan belirlenen standartlar dogrultusunda yeni CEIV programina göre ilgili politikalari, süreçleri ve prosedürleri uyguladigini dogruluyor.

Hava kargo endüstrisinin gelecek standartlarinin sekillendirildigi IATA Dünya Kargo Sempozyumu 27 Nisan Persembe günü sona erecek.