Bingöl'de depreme karsi zemin yapisi inceleniyorRidvan Korkulutas

Bingöl'de depreme karsi zemin yapisi inceleniyorRidvan Korkulutas

BINGÖL (AA) - Bingöl Belediyesi tarafindan deprem tedbirleri kapsaminda zemin yapisina iliskin jeofizik çalismalari yürütülüyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, kentin afetlere karsi daha dirençli hale getirilmesi için zemin yapisi ve siniflandirilmasi çalismalari baslatildi.

Çalismalar çerçevesinde 6 mahallede 86 farkli noktadaki zeminde jeofizik ölçümler yapan ekipler, diger bölgelerde de çalisma yapacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Belediye Baskani Erdal Arikan, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin ardindan kentte zemin yapisina iliskin kapsamli çalisma yürütüldügünü belirtti.

Imar ve Sehircilik Müdürlügü bünyesinde olusturulan ekiplerle sehrin zemin yapisina iliskin baslatilan yerbilimi çalismalari gerçeklestirildigini aktaran Arikan, sunlari kaydetti:

"Su ana kadar Yenisehir, Yeni, Yesilyurt, Bahçelievler, Mirzan ve Inönü mahallerinde toplamda 86 noktada jeofizik ölçümler yapilmistir. Diger mahallelerde çalismalar devam etmektedir. Toplamda 400 noktada çalisma sürdürülecek. Jeofizik çalismalar tamamlandiktan sonra jeolojik zemin etütleri ve paleosismoloji çalismalarina start verilecektir. Bu çalismayla birlikte ilimizin genel zemin sinifinin belirlenmesi ve riskli bölgelerin tespiti saglanacaktir. Çalismalar tamamlanip riskli alanlar belirlendikten sonra bu bölgelerin riskli alan ilan edilmesi ve TOKI araciligiyla dönüstürülmesi için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina ilgili raporlar gönderilecektir."

Arikan, paydas kurum ve oda baskanliklariyla gerçeklestirdikleri riskli yapi envanteri çalismalari kapsaminda da 514 binada inceleme yapildigini kaydetti.