MHP Genel Baskani Bahçeli'den "TCG Anadolu" ile ilgili açiklama:Esin Isik- "TCG Anadolu, imrenilmesi gereken bir teknolojik siçramanin mahsulü, inancin, iddiali olmanin ve ilhamini ceddinden alan bir siyasi kavrayisin hayranlik uyandiran icraatidir"- "Savunma ve silah sanayinde mukayeseli üstünlüge sahip olacagimiz günler çok yakindir, Cumhur Ittifaki bunun kefili, Türkiye Yüzyili da müjdesidir"

MHP Genel Baskani Bahçeli'den "TCG Anadolu" ile ilgili açiklama:Esin Isik- "TCG Anadolu, imrenilmesi gereken bir teknolojik siçramanin mahsulü, inancin, iddiali olmanin ve ilhamini ceddinden alan bir siyasi kavrayisin hayranlik uyandiran icraatidir"- "Savunma ve silah sanayinde mukayeseli üstünlüge sahip olacagimiz günler çok yakindir, Cumhur Ittifaki bunun kefili, Türkiye Yüzyili da müjdesidir"

ANKARA (AA) - MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, TCG Anadolu Gemisi'nin, Türkiye'nin itibar ve iftihar eseri olarak denize indirildigini belirterek, "TCG Anadolu, imrenilmesi gereken bir teknolojik siçramanin mahsulü, inancin, iddiali olmanin ve ilhamini ceddinden alan bir siyasi kavrayisin hayranlik uyandiran icraatidir." ifadesini kullandi.

Bahçeli, yaptigi yazili açiklamada, TCG Anadolu'nun hizmete girmesi ve MILGEM Firkateynleri Sac Kesme Töreni'nin, istikbale daha umutlu bakilmasinin temel dayanaklarindan sadece bir kismi oldugunu belirtti.

Türkiye'nin her alanda gözlemlenen dirilis hamleleriyle, her zeminde parlayan yükselis dinamizmiyle ve süreklilik içeren kalkinma azmiyle herkesin gögsünü kabarttigini, milli gururu oksadigini aktaran Bahçeli, TCG Anadolu'nun, Türkiye'nin itibar ve iftihar eseri olarak denize indirildigini, seyrüsefere hazir hale getirildigini hatirlatti.

Türkiye'nin, kendi gemisini tasarlayan, gelistiren, çagin teknolojik imkanlarini kullanabilen zirvedeki ilk 10 ülkeden birisi haline terfi ettigini anlatan Bahçeli, bu sene içinde, denizde ikmal ve muharebe destek gemisi Derya ile Piri Reis denizaltisinin, ayrica istif sinifi ilk firkateyn Istanbul'un hizmete alinacagini bildirdi.

MHP Lideri Bahçeli, felaketler ne düzeyde olursa olsun yilginliga düsülmeyecegine, en kesif saldirilar, en sedit suikastlar karsisinda geri adim atilmayacagina, atalet ve acziyet gösterilmeyecegine, iç baris ve huzur ortamini bozmayi hedefleyen sirret kampanyalara teslim olunmayacagina isaret etti.

Türkiye'nin, geçmisinden ilham alarak, istikbalin yol haritasini çizdigini ve bu yol haritasinin Türkiye'yi Türk ve Türkiye Yüzyili'na tasiyacagini belirten Bahçeli, sunlari kaydetti:

"Cumhuriyet'in 100'üncü yil dönümü de önümüzdeki yeni yüzyilin anahtaridir. Bu anahtarin kilitli kapilari açabilmesi için 14 Mayis 2023 tarihinde yapilacak Cumhurbaskanligi ve Milletvekilligi Genel Seçimleri'nde cumhurun lehine müstesna ve mutlak bir basarinin tecelli etmesi yegane arzu ve amacimizdir.

Aziz milletimiz, kimin ne yaptigini, hangi kirli ittifaklarin kuruldugunu, kimin kimlerle yol yürüdügünü ferasetiyle görmekte ve bilmektedir. Türkiye düsmanlarina selam duranlar, kucak açanlar, yesil isik yakanlar bellidir ve bilinmektedir. Küresel emperyalizmin kiralik tetikçisi bölücü terör örgütünün yani sira, cürüm, cinayet ve casus sebekesi olan Pensilvanyali hainlerle agiz birligi, emel birligi, eylem birligi, hedef birligi içinde olan zillet partileri ayan beyan ortadadir. 14 Mayis'ta ya 'Türkiye sevdasi' diyecegiz ya da Türkiye'nin gelecegine ölü topragi serpmek için siraya girenlere göz yumacagiz. 14 Mayis'ta ya milli ve manevi degerler ortak paydasinda bulusacagiz ya da istiklalimizin buhrana düsmesine mahkum olacagiz. Istikbale, istiklalini ve istikrarini koruyarak ulasmak isteyen bir Türkiye'nin dünya devler liginde üst siralara oynamasi, bununla mündemiç lider ülke mertebesine çikmasi için tek çare Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'dir, tek çözüm de bir ahlak ve fedakarlik timsali olan Cumhur Ittifaki'dir. Karar ve seçim büyük Türk milletinindir."

- "Eser ve hizmet kervani yari yolda kalmamalidir"

14 Mayis seçimleri dikkate alindiginda, birinci 5 yili muazzam kazanimlarla geçen Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin, ikinci 5 yillik döneme de mührünü vurmasi gerektigini belirten Bahçeli, eser ve hizmet kervaninin yari yolda kalmamasi, Türkiye'nin bir yol kazasina ugramamasi gerektigini ifade etti. Devlet Bahçeli, su degerlendirmeleri yapti:

"Özgürlüklerin olmadigi bir ülkede, Türkiye Komünist Hareketi'nin varligindan bahsetmek hastalik ölçüsünde safliktir. HDP'nin kayyumu olan Yesiller ve Sol Gelecek Partisiyle, Sol Parti'nin ve Türkiye Isçi Partisinin ahlaksizca propagandasi yapilan sözde diktatörlük ve tek adam rejiminde seçimlere katilabilmesi olacak sey degildir. Sosyalist Güç Birligi Ittifaki ile Emek Özgürlük Ittifaki, zillet ittifakinin potansiyel ortaklari, birinci dereceden siyasi hisimlaridir. Bunlarin alayi birden Türkiye'nin karsisinda mevzilenmisler, yikim ve yozlasmanin egemenligi için harekete geçmislerdir."

- Zillet koalisyonunun en ciddi karin agrisi...

Devlet Bahçeli, zillet koalisyonunun en ciddi karin agrisinin savunma sanayindeki kesintisiz elde edilen muhtesem kazanimlar oldugunu kaydederek, "Ne mutlu bizlere ki, Türkiye'nin ilk yerli ve milli uçak gemisi hizmete girmistir. TCG Anadolu imrenilmesi gereken bir teknolojik siçramanin mahsulü, inancin, iddiali olmanin ve ilhamini ceddinden alan bir siyasi kavrayisin hayranlik uyandiran icraatidir." ifadelerini kullandi.

Türkiye'nin on yillarca baskalarinin eline baktigini, on yillar boyunca kötü niyetli ülkelerin kullanip hurdaya çikardigi silahlari kullanmanin adeta bir kader oldugunu belirten Bahçeli, Türkiye'nin ihtiyaç duydugu insansiz hava araçlari, hava savunma füzeleri, F-16'larin modernizasyonuyla ilgili hakli taleplerinin, parasini ödedigi F-15 savas uçaklarinin Türkiye'den esirgendigini anlatti.

Türkiye'nin artik kendi sökügünü dikecek, kendi eksigini kapatacak, kendi ihtiyacini temin edecek bir asamaya ulastigini vurgulayan Bahçeli, "Daralan kusatma sonunda yarilmistir. Hükümetin saglam durusu, Türk mühendisinin bilgi ve görgüsüyle asi tutmus, mayasi gelen ekmek tekneden tasmistir." degerlendirmesinde bulundu.

MHP Lideri Bahçeli, Türk savunma sanayisinin, 5 milyar dolara yaklasan ihracat tutariyla ve 75 milyar dolara ulasan proje hacmiyle dostlari sevindirip düsmanlari çatlattigini kaydederek, "Inaniyorum ki, savunma ve silah sanayinde mukayeseli üstünlüge sahip olacagimiz günler çok yakindir, Cumhur Ittifaki bunun kefili, Türkiye Yüzyili da müjdesidir." açiklamasini yapti.

- "Mavi vatanda bosuna hesap yapanlar unutmasinlar ki fitrat degismemistir"

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Türkiye'nin IHA ve SIHA üretiminde dünyada ilk üç sirada bulunmasindan vicdan ve izan sahibi her insanin memnun oldugunun altini çizerek, sunlari kaydetti:

"Böylesi bir Türkiye'nin dibe çekilmesine çanak tutanlar felaketin lekeli yüzleridir. Böylesi bir Türkiye'nin milli silah sanayindeki yükselisinden ürküp deliye dönenler, mesela BAYKAR sirketimizle düsmanca ugrasanlar kesinlikle ihanet içindedir. Türk milleti yikimsever zillete izin vermez, vermeyecektir. Türk milleti bozgunda siyasi zafer rüyasi gören zillete asla müsaade etmez, etmeyecektir. Türkiye'nin ilk yerli ve milli uçak gemisi olan 'çok maksatli amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'nun hizmete alinmasi da deyim yerindeyse çilgin Türklerin tarihi bir basarisidir. Artik, bizim de denizlerde yüzecek bir uçak gemimiz vardir. Bizim de okyanuslarda Türk milletinin mesajlarini paylasacak, haklarini savunacak bir gücümüz olacaktir.

Mavi vatanda bosuna hesap yapanlar unutmasinlar ki fitrat degismemis ve aynidir, zira bu kan yine o kandir. Hakkimizdan vazgeçmeyiz, çünkü hakkimiz serefimizdir. Akdeniz'i Türk gölü yapan Barbaros Hayrettin Pasa'nin emanetleri daha da ileriye tasinacaktir. Düsman gemilerini parmagiyla isaret edip alayini birden denizin dibine yollayan Turgut Reis'in hatiralari hep birlikte zirvelerin zirvesine çikarilacaktir. Bunu Cumhur Ittifaki yapacaktir. Bunu Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan basaracaktir. MHP de sonuna kadar destek olacaktir."