Tokat'in Yesilyurt ilçesinde misafir edilen depremzede aileler gösterilen ilgiden memnunEkber Türkoglu

Tokat'in Yesilyurt ilçesinde misafir edilen depremzede aileler gösterilen ilgiden memnunEkber Türkoglu

TOKAT (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin ardindan Tokat'in Yesilyurt ilçesinde misafir edilen depremzede aileler gördükleri ilgiden memnun.

Yesilyurt Belediye Baskani Muhsin Yilmaz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, depremlerde hayatlarini kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Depremlerin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin depremzedelerin yaralarini saracaklari sözünü verdigini vurgulayan Yilmaz, "Cumhurbaskanimiz ve Genel Baskanimiz bir söz verdiyse mutlaka yerine gelecektir. Bizlerin ve depremzede kardeslerimin asla süphesi yoktur. Sag olsun, Kaymakamimiz, ben ve 100. Yil Mahalle Muhtarimiz her hafta veya 15 günde bir ailelerimizi ziyaret ediyoruz, ihtiyaçlarini soruyoruz." dedi.

Depremin ardindan Malatya'dan gelen Mehmet Yaylaci da evlerinin agir hasarli oldugunu belirterek "Yesilyurt ilçesinde bir memur arkadasinin yanina geldik. Sonrasinda devletimiz ve Belediyemizin bize gösterdikleri binalara yerlestik. Durumumuz çok sükür iyi. Hemen hemen her gün Kaymakamliktan, Belediyeden ve Muhtarimiz gelip ihtiyaçlarimizi karsiliyor. Daha önceden tanidigim akrabalarimin yanina gelmis gibiyim. Çok sicak bir karsilama oldu." diye konustu.

Malatya'dan gelen ve ailesiyle bir evde kalan Suat Yücel de kendilerine çok büyük ilgi gösterildigini isaret ederek "Devletimiz vicdanli, merhametli. Cumhurbaskanimiz olsun, baskanlarimizin insancil yaklasacagindan emindim. Zor zamanlarda bir araya gelmemiz, inanilmaz derecede güzel bir sey." ifadesini kullandi.