TARSIM'den Azerbaycan'a ziyaretEmirhan Yilmaz

TARSIM'den Azerbaycan'a ziyaretEmirhan Yilmaz

ISTANBUL (AA) - Tarim Sigortalari Sistemi modelinin Azerbaycan'da gelistirilmesi için rehberligini sürdüren TARSIM, 2023 yili degerlendirme toplantisini gerçeklestirmek üzere Aqrar Sigorta Fondu'nu ziyaret etti.

TARSIM'den yapilan açiklamaya göre, Tarim ve Orman Bakanligi Tarim Reformu Genel Müdürü ve TARSIM Yönetim Kurulu Baskani Dr. Osman Yildiz, Sigortacilik ve Özel Emeklilik Düzenleme Denetleme Kurumu (SEDDK) Baskan Yardimcisi ve TARSIM Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Fatma Ebru Gençosmanoglu, Tarim ve Orman Bakanligi Tarim Sigortalari ve Dogal Afetler Daire Baskani ve TARSIM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özdemir, SEDDK Daire Baskani ve TARSIM Yönetim Kurulu Üyesi Baris Taskesen ve TARSIM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarim Sigortalari Havuz Isletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü'nün katildigi program kapsaminda, Aqrar Sigorta Fondu Genel Müdürü Fuad Sadigov ve beraberindeki heyet ile 2023 yili degerlendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantida Sadigov, TARSIM heyetinin ziyaretinden ve rehberliginden duydugu memnuniyeti ifade ederek, Baskan Yildiz'a, Baskan Yardimcisi Gençosmanoglu'na ve Genel Müdür Engürülü'ye plaket takdim etti.

Plaket takdiminin ardindan Yildiz, Azerbaycanli basin mensuplarina iki ülke arasindaki is birligi ve sürdürülen çalismalar hakkinda bilgi vererek, sorulari yanitladi.

Yildiz, Azerbaycan ile Türkiye arasinda tarim sigortalari alanindaki is birliginin zaman içinde gelistigini ve Azerbaycan'da tarim sigortasi mekanizmasinin basariyla uygulandigini, Türk devletleri arasinda ortak bir Tarim Sigortasi Sistemi kurulmasi için Özbekistan'da da çalismalara devam ettiklerini belirtti.

TARSIM heyeti toplantinin ardindan, Azerbaycan Tarim Bakan Yardimcisi Ilhama Gadimova ile temaslarda bulundu. Görüsmede, tarimin ve topragin önemi vurgulanarak, Türk dünyasinda beraber hareket edilmesinin ve üretim potansiyelinin artirilmasinin önemine isaret edildi.

Ilerleyen dönemlerde lisansli depoculuk ve ticaret borsalarinin Azerbaycan'da da gelistirilmesi ve Gelir Koruma Sigortasi'nin hayata geçirilmesi için destek verilebilecegini belirten heyet temsilcileri, Azerbaycan'da Kuraklik Verim Sigortasi'nin olusturulabilmesi ve TARSIM'in tecrübelerinden faydalanabilmesi için Azerbaycan Heyeti'ni Türkiye'ye davet etti.

TARSIM heyeti ayni gün, Bakü Türk Sehitligi'ni de ziyaret ederek Bakü Muharebesi'nde sehit olan askerleri andi.