Suzan Sabanci ve Linda Wachner'den Mica Ertegün'ün vefatina iliskin ortak açiklama:Abdulselam Durdak-"Taninmis iç mimar, hayirsever, sanat ve beseri bilimler dünyasinin önemli destekçisi Mica Ertegün’ün 2 Aralik 2023 tarihinde 97 yasinda vefat ettigini büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz"

Suzan Sabanci ve Linda Wachner'den Mica Ertegün'ün vefatina iliskin ortak açiklama:Abdulselam Durdak-"Taninmis iç mimar, hayirsever, sanat ve beseri bilimler dünyasinin önemli destekçisi Mica Ertegün’ün 2 Aralik 2023 tarihinde 97 yasinda vefat ettigini büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz"

ISTANBUL (AA) - Amerikan Türk Cemiyeti Es Baskanlari Suzan Sabanci ve Linda Wachner'in, Mica Ertegün’ün vefatina iliskin ortak açiklamasinda Ertegün'ün vefatindan dolayi büyük bir üzüntü duyduklari bildirildi.

Akbank tarafindan paylasilan açiklamada, "Taninmis iç mimar, hayirsever, sanat ve beseri bilimler dünyasinin önemli destekçisi Mica Ertegün’ün 2 Aralik 2023 tarihinde 97 yasinda vefat ettigini büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz." denildi.

Romanya'da dogan Mica Ertegün'ün hayat yolculugu dayaniklilik, güzellik ve kültürel zenginlesme arayisiyla sekillendigi belirtilen açiklamada, "Rus isgalinin ardindan ülkesini terk ederek Isviçre, Paris ve Kanada'da yasadi. 1960 yilinda, Atlantic Records'un kurucusu ve Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Ertegün’le evlendikten sonra New York'a yerlesmesiyse hayatinda önemli bir dönüm noktasi oldu. Ikili, hem kisisel olarak hem de profesyonel olarak ilham verici bir birliktelik yasadi." ifadeleri kullandi.

Açiklamada sunlar kaydedildi:

"Iç tasarim firmasi MAC II'nin kurucu ortagi olan Mica Ertegün'ün çalismalari benzersiz bir zarafeti ve sonsuz bir estetik zevki yansitiyordu. Tasarimlari dünya çapinda dikkat çeken konut ve ticari projelerini süsledi ve ona uluslararasi arenada begeni kazandirdi. Tasarima yaptigi katkilarin ötesinde, Mica Ertegün’ün sanat ve kültüre olan tutkusu, önde gelen sanat kuruluslarinin yönetim kurullarinda üstlendigi sorumlulukla kültürel hayati sekillendirmesi vesilesiyle de kendini gösterdi.

Mica Ertegün, 2012 yilinda Oxford Üniversitesi'ne yaptigi önemli bagisla beseri bilimler egitimine benzeri görülmemis bir katkida bulunarak Mica ve Ahmet Ertegün Beseri Bilimler Lisansüstü Burs Programi’nin kurulmasina öncülük etti. Bu girisim, beseri bilimler alaninda dünyanin en iyi lisansüstü ögrencilerini bir araya getirerek disiplinler arasi diyalog ve kültürel alisveris için essiz bir ortam yaratti. Lisansüstü egitim için tam finansman saglayan Ertegün Bursu, Mica Ertegün’ün egitimin dönüstürücü gücüne olan inancinin ve gelecegin küresel liderlerini yetistirme konusundaki kararliliginin bir kaniti oldu."

Mica Ertegün'ün esine duydugu sonsuz sevginin, hayatinin temel taslarindan biri oldugu aktarilan açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Birlikte olduklari süre boyunca Ahmet Ertegün’ün güç ve ilham veren destekçisi oldu. Esinin anavatani Türkiye'ye, özellikle ülkenin kültürüne ve tarihine olan saygisi ve takdiri, profesyonel ve kisisel hayatinda önemli etkiler birakti. Iste bu özel bag, tasarim estetiginden hayirseverlik girisimlerine kadar hayatinin her alaninda kendini gösterdi; tutku, baglilik ve sevgiyle yasanmis bir hayati somutlastirdi.

Mica Ertegün'ün sanati, tasarimi, kültürel korumayi, egitimi ve insani yardim çabalarini kapsayan çok yönlü mirasi nesiller boyunca yankilanacaktir. Hayati boyunca yaptigi çalismalar, bir bireyin vizyon, cömertlik ve derin kültürel takdirin birlesimiyle yaratabilecegi derin etkiyi örnekleyen bir ilham kaynagi olacaktir. Mica Ertegün sadece mesleki basarilariyla degil, ayni zamanda sanat, egitim ve dokundugu hayatlar üzerindeki derin etkisiyle de her zaman hatirlanacaktir."