Sivas ve Yozgat'taki üniversitelerde "hibrit egitim" basladiÖmer Ertugrul,Göksel Cüneyt Igde- Depremzede ögrenci Emine Aygördü: - "Depremden sonra Sivas'a geldim. Su an yüz yüze olmasi benim için çok daha avantajli. En azindan o psikolojiden çikabiliyorum"

Sivas ve Yozgat'taki üniversitelerde "hibrit egitim" basladiÖmer Ertugrul,Göksel Cüneyt Igde- Depremzede ögrenci Emine Aygördü:
- "Depremden sonra Sivas'a geldim. Su an yüz yüze olmasi benim için çok daha avantajli. En azindan o psikolojiden çikabiliyorum"

SIVAS/YOZGAT (AA) - Sivas ve Yozgat'taki üniversitelerde uzaktan egitimin yani sira isteyen ögrencilere devam sarti olmadan yüz yüze egitim imkaninin sunuldugu "hibrit egitim" basladi.

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar'in Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremler sonrasi 2022-2023 egitim ve ögretim yili bahar dönemine iliskin alinan yeni kararlari açiklamasinin ardindan bazi üniversiteler uzaktan egitimin yani sira isteyen ögrencilere devam sarti olmadan yüz yüze egitim imkaninin sunuldugu hibrit egitim modelini baslatti.

Bu çerçevede Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) bazi siniflarda kurulan teknolojik altyapi sayesinde ögrencilere, devam zorunlulugu olmadan, es zamanli, hem yüz yüze hem de çevrim içi egitim veriliyor.

SCÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Burcu Kübra Süha, gazetecilere yaptigi açiklamada, ögrencilerle tekrar yüz yüze egitim yapmanin heyecanini yasadiklarini belirterek, "Dersleri hibrit egitim modeliyle islemeye basladik. Bunun için farkli üniversitelerin kullandiklari farkli programlar var. Herhangi bir sebeple buraya gelemeyen ögrenciler program üzerinden çevrim içi baglanarak derse katiliyor. Ögrencilerimiz ayrica kayit altina aldigimiz dersi daha sonra çevrim disi olarak da takip edebiliyor." dedi.

Derslere sinifta katilan ögrencilerden 24 yasindaki Emine Aygördü, Kahramanmarasli oldugunu ve depremden bu yana derslere katilamadigini dile getirerek, "Depremden sonra Sivas'a geldim. Su an yüz yüze olmasi benim için çok daha avantajli. En azindan o psikolojiden çikabiliyorum." diye konustu.

Kamil Kocatepe (25) ise Sivas'ta KYK yurdunda kaldigini ve deprem sonrasinda ilk defa yüz yüze egitim aldigini anlatarak, "Daha önce bilgisayar üzerinden çevrim içi ve çevrim disi dersleri takip edebiliyordum. Su anda yüz yüze egitim görüyorum, çok memnunum." ifadelerini kullandi.

- Yozgat

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadag da AA muhabirine yaptigi açiklamada, bugünden itibaren hibrit egitime basladiklarini bildirdi.

YÖK'ün açiklamasindan sonra ögrenciler arasinda anket çalismasi yaptiklarini aktaran Karadag, "Anket sonucunda ögrencilerimizin yüzde 40'inin yüz yüze egitim yapmak istediklerini gördük. Uygulamali bölümlerde yüz yüze egitimi zorunlu kildik. Diger bölümlerde ise yoklama olmadan ögrencilerimiz derslerine katilabilecekler." dedi.

Karadag, yüz yüze egitimin ilk günü oldugu için kampüste ögrenci yogunlugu olmadigina dikkati çekerek, "Ilerleyen günlerde ögrenci yogunlugu aratacaktir. Ilimizde KYK yurtlarinda barinma sorunumuz bulunmamaktadir. Daha önce KYK yurtlarinda kalmayan ögrencilerimize, isterlerse bu dönem ilimiz özelinde KYK yurtlarinda kalmalarinda kolaylik saglanacak." degerlendirmesinde bulundu.