Adiyaman'da sosyal marketlerden günde 2 bin 300 aileye yardim yapiliyorEmre Ilikan,Yilmaz Kazandioglu- Kentteki sosyal marketlerin koordinatörü Ishak Yilmaz:- "Su ana kadar 39 bin aileye ulastik, mükerrerlerle bu sayi 57 bin oldu"

Adiyaman'da sosyal marketlerden günde 2 bin 300 aileye yardim yapiliyorEmre Ilikan,Yilmaz Kazandioglu- Kentteki sosyal marketlerin koordinatörü Ishak Yilmaz:- "Su ana kadar 39 bin aileye ulastik, mükerrerlerle bu sayi 57 bin oldu"

ADIYAMAN (AA) - EMRE ILIKAN/YILMAZ KAZANDIOGLU - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adiyaman'da, sosyal marketlerden günde 2 bin 300 aile faydalaniyor.

Adiyaman'da afetzedelere yardim çalismalari, ramazan ayinda devam ediyor.

Adiyaman Belediyesi koordinesinde kentte 4 noktada olusturulan sosyal marketlerde afetzedelere hizmet veriliyor.

Sosyal markette ramazan ayi dolayisiyla depremzedelere ramazan kolileri dagitiliyor. Afetzedeler, ihtiyaç duyduklari gida, hijyen malzemesi ve kiyafetlerini de buradan ücretsiz temin edebiliyor.

- "Vatandaslarimiz 15 günlük alisverislerini yapiyor"

Kentteki sosyal marketlerin koordinatörü Ishak Yilmaz, AA muhabirine, tüm depremzedelere hizmet verdiklerini söyledi.

Sosyal marketlerin, binlerce ürünün bulundugu bir market havasinda oldugunu anlatan Yilmaz, söyle devam etti:

"Egriçayi Millet Bahçesi, Adliye Yani, Cumhuriyet Spor Salonu ve Yeni Otogar sosyal marketlerinde vatandaslara hizmet veriyoruz. Marketlerimiz sehrin dogusu, batisi, güneyi ve kuzeyinde yer aliyor. Vatandaslarimiz belediyemizin üzerinden randevularini olusturuyor. Merkez ve bagli köylerdeki tüm vatandaslarimiz randevu saatlerinde gelip buradan ihtiyaçlarini alabiliyor. Bu sekilde yogunlugun olusmasi da engelleniyor. Vatandaslarimiz burada kimlik numaralariyla 15 günlük alisverislerini yapiyor. Ramazan dolayisiyla gida kolisi, kahvaltilik ve hijyen malzemelerinden olusan 40 ürün alabiliyor."

Sosyal marketlerde 200 civarinda gönüllünün çalistigini belirten Yilmaz, "Su ana kadar 39 bin aileye ulastik, mükerrerlerle bu sayi 57 bin oldu. Günlük 2 bin 300 aileye gida yardiminda bulunuyoruz." dedi.

- "Sosyal marketler iyi ki açildi"

Depremzede 5 çocuk annesi 50 yasindaki Hanim Saritas ise depremler nedeniyle evinin hasar gördügünü dile getirerek, "Ramazan ihtiyaçlarini sosyal marketten karsilamaya geldim. Buraya ilk defa geliyorum. Sosyal marketler iyi ki açildi. Ihtiyaç duydugumuz ürünleri alacagiz. Herkese tesekkür ederim." diye konustu.

Perihan Yavuz da "Sosyal marketlere ihtiyaçlarimizi almak için geliyoruz. Bizim için güzel oluyor." degerlendirmesinde bulundu.