Kastamonu'da din görevlileri 12 ay boyunca deprem bölgesine maaslarindan yardim yapacakBilal Kahyaoglu- Kastamonu Müftüsü Mustafa Bilgiç: - "Kastamonu'da 3 bine yakin din görevlisi var. Bu rakamin 4'te 3'ü kampanyaya katildi. Yilda 3 milyon lirayi geçecegiz"

Kastamonu'da din görevlileri 12 ay boyunca deprem bölgesine maaslarindan yardim yapacakBilal Kahyaoglu- Kastamonu Müftüsü Mustafa Bilgiç:
- "Kastamonu'da 3 bine yakin din görevlisi var. Bu rakamin 4'te 3'ü kampanyaya katildi. Yilda 3 milyon lirayi geçecegiz"

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Müftülügünce baslatilan kampanya kapsaminda din görevlileri 12 ay süresince deprem bölgesine maaslarinin bir kismini gönderecek.

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Kastamonu Müftülügü tarafindan yardimlarin devamliligini saglamak amaciyla kampanya baslatildi.

Müftüler, imamlar, vaizler ve Kur'an kursu ögreticileri olmak üzere yaklasik 1500 kisi maaslarindan 12 ay süresince en az 300 liranin deprem bölgesine gönderilmesi için bankaya dilekçe verdi.

Kastamonu Müftüsü Mustafa Bilgiç, AA muhabirine, depremin ardindan bir toplanti yaptiklarini ve toplanin ardindan yardim kampanyasini baslatmaya karar verdiklerini söyledi.

Kampanyanin din görevlileri tarafindan yogun ilgi gördügünü anlatan Bilgiç, "Cemaatin karsisina çiktigimizda onlari yardima davet ettigimiz zaman önce bizim kendi vicdanimiza bir seyler yapmamiz lazim. Biz de tutarli olmak, cemaatimize örnek olmak için ne yapabiliriz diye düsündük. Din görevlilerimizin her ay maasindan 300 lira, müftülerimizin de en az bin lira vermesinin uygun olacagini arz ettik ama bunun gönüllük esasina göre olmasinin altini çizdik. Banka müdürüyle görüstük. 'Bizim maasimizdan her ay kesinti yapilacak' dedik." ifadelerini kullandi.

Kampanyaya 1500'den fazla din görevlisinin katildigini bu sayinin da her geçen gün arttigini ifade eden Bilgiç, sunlari kaydetti:

"Bu deprem bizim için Çanakkale gibi oldu. 7'den 70'e hepimizi birlestirdi. Bu anlayisla arkadaslarimiz bu iyilik kervanina katildi. Her ay bu kesinti yapilmak kaydiyla kent merkezinden 1 milyon 750 bin lira toplanacak. Kastamonu'da 3 bine yakin din görevlisi var. Bu rakamin 4'te 3'ü kampanyaya katildi. Yilda 3 milyon lirayi geçecegiz. Yardimlarimizi aylara yaymamiz lazim. En az bir yil bu gayreti göstermemiz gerekiyor. Bu gayretlerde bizi motive eden, iç denetimimizi güçlendiren, bize örnek olan Valimiz Avni Çakir'a tesekkür ediyorum."