Senarist yegenini öldüren saniga müebbet hapis cezasi verildiMelike Gallenkus Ayfar

Senarist yegenini öldüren saniga müebbet hapis cezasi verildiMelike Gallenkus Ayfar

ISTANBUL (AA) - Güngören'de senarist yegeni Emre Duran'i öldürdügü iddiasiyla verilen 25 yil hapis cezasi Yargitay tarafindan bozulan dayi Yasar Kapcak, yeniden yargilandigi davada müebbet hapisle cezalandirildi.

Bakirköy 15. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Yasar Kapcak, maktulün annesi Saime Duran ve babasi Serif Duran ile taraflarin avukatlari katildi.

Mahkeme, Yargitay 1. Ceza Dairesinin bozma ilamina uyulmasina karar verdi.

Söz verilen maktulün ile babasi Serif Duran, saniktan sikayetçi oldugunu ifade etti.

Maktulün annesi Saime Duran ise sanigin olayi planladigini ve indirimden faydalanmamasini gerektigini belirterek, "Sanik ben evden çiktiktan sonra kapiyi kilitleyerek, oglumu öldürmüstür. Polis ve çilingir yardimiyla kapi açildiginda oglum ölmüstü." dedi.

- Savcilik mütalaasini açikladi

Esas hakkinda mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanik Kapcak'in, olayin maktulün kendisini darbedip küfür etmesi nedeniyle meydana geldigine dair savunmasiyla ilgili bir raporun bulunmadigini aktardi.

Maktulün kaninda alkol ve uyusturucunun bulunmadigi aktarilan mütalaada, sanigin tam olarak tespit edilemeyen bir saikle olay günü kanepede uyur veya uzanmis vaziyette bulunan maktulü basina çekiçle birden fazla kez vurarak öldürdügü belirtildi.

Mütalaada, sanik Kapcak'in "beden veya ruh bakimindan kendisini savunmayacak durumda bulunan kisiye karsi kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilmasi istendi.

- Müebbet hapis cezasi karari

Mütalaaya iliskin söz alan sanik Kapcak, olayin yegeninin kendisine küfür etmesinden dolayi aniden yasandigini savunarak, "Benim gözüm dönmüstü, ne yaptigimi bilmiyordum. Olaydan sonra ben de fenalik geçirdim. Biz karsilikli tartistik. Bana ve annesine küfür etti. Olay bunun üzerine gerçeklesti. Keske böyle bir sey yasanmasaydi. Beraatimi istiyorum. Pismanim." dedi.

Mahkeme, sanik Yasar Kapcak'i maktul Emre Duran'i uyurken, "beden veya ruh bakimindan kendisini savunmayacak durumda bulunan kisiye karsi kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasina çarptirdi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Güngören'de maktul Emre Duran'in ailesi ve dayisi Yasar Kapcak ile ayni evde yasadiklari anlatilmisti.

Iddianamede, 23 Eylül 2020'de maktulün annesinin is yerinden eve gelmesi ve kapinin kilitli olmasi üzerine süphelenerek polisi aradigi, olay yerine intikal eden polis ekiplerinin çilingir marifetiyle kapiyi açtiklari belirtilerek, dogal gazin açik oldugu görülen evde maktul Duran'in kanlar içinde yerde yattigi ve sanik Kapcak'in da evde oldugu aktarilmisti.

Otopsi sonucuna göre, maktul Emre Duran'in çekiç ve biçak darbesiyle özellikle bas kismindan yaralanmak suretiyle öldügü belirtilen iddianamede, sanik Kapcak'in "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasina çarptirilmasi istenmisti.

Yargilama asamasinda saniga "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasi veren mahkeme, cezanin sanigin gelecegi üzerindeki etkisini dikkate alarak 25 yila indirmisti.

Yargitay 1. Ceza Dairesi, sanigin "beden veya ruh bakimindan kendisini savunmayacak durumda bulunan kisiye karsi kasten öldürme" suçundan cezalandirilmasi gerektigini degerlendirerek, dosyanin bozulmasina karar vermisti.