Ankara'da Seçim Bölge Güvenlik Toplantisi yapildiSertaç Bulur- Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy: - "Seçim günü emniyetimiz, jandarmamiz, sahil güvenligimiz, güvenlik korucularimiz ve geçici güvenlik korucularimizla toplam 601 bin 250 personelimiz görevlerinin basinda olacaktir" - "Seçim kampanyalarinda 18 yasindan küçüklere brosür, seçim materyali ve afis dagittirilmasina izin vermeyecegiz"

Ankara'da Seçim Bölge Güvenlik Toplantisi yapildiSertaç Bulur- Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy:
- "Seçim günü emniyetimiz, jandarmamiz, sahil güvenligimiz, güvenlik korucularimiz ve geçici güvenlik korucularimizla toplam 601 bin 250 personelimiz görevlerinin basinda olacaktir"
- "Seçim kampanyalarinda 18 yasindan küçüklere brosür, seçim materyali ve afis dagittirilmasina izin vermeyecegiz"

ANKARA (AA) - Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, seçim günü emniyet, jandarma, sahil güvenlik, güvenlik korucusu ve geçici güvenlik korucusu 601 bin 250 personelin görevleri basinda olacagini söyledi.

Cumhurbaskani Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle düzenlenen Seçim Bölge Güvenlik Toplantisi Gölbasi Vilayetler Evi'nde gerçeklestirildi.

Toplantinin açilisinda konusan Ersoy, Cumhurbaskanligi seçimi ve milletvekili genel seçimlerinde vatandaslarin özgür iradelerinin sandiga yansimasi, seçimlerin huzur ve güven ortami içerisinde gerçeklestirilmesi amaciyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Seçimlerin Türkiye'de oldugu kadar yurt disindan da yakindan takip edildigini belirten Ersoy, daha önceki seçimlerde elde ettikleri tecrübeden istifade ederek bu seçimlerde de büyük bir dikkat ve özenle sorumluluklarini yerine getireceklerini dile getirdi.

Bakanlik olarak seçim güvenligini, kampanya ve propaganda, seçim günü oy verme ve seçim sonrasi olmak üzere 3 baslik altinda planladiklarini anlatan Ersoy, oy verme günü öncesi tedbirlerin miting ve toplanma alanlari, stant kurulmasi ve brosür dagitilmasi ile seçim döneminin ramazana denk gelmesi nedeniyle iftar ve sahur programlarini kapsadigini kaydetti.

Ayrica dijital ortamdaki güvenligi saglamak amaciyla da ilgili birimlerin sürekli görevde olacagini ifade eden Ersoy, konusmasini söyle sürdürdü:

"Burada dikkat edecegimiz en önemli konu güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlügünün önüne geçmemektir. O kadar önemli bir seçimde esas olan özgürlügü temin etmektir. Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamini saglamak için vardir. Bu itibarla bizim temel sorumlulugumuz, birilerinin baskalarinin özgürlük alanina müdahil olamayacagi, tercihlerin de özgürce yapilabilecegi ve ifade edilebilecegi güvenli bir ortami tesis etmektir. Kampanya döneminde basina açik ve kapali toplantilarda güvenlik tedbirlerini alirken bir üçüncü gözü mutlaka kullanacagiz. Yani, alinan tedbirleri disardan izleyecek, kontrol edecek bir mekanizma da olusturacagiz.

Seçim kampanyalarinda 18 yasinda küçüklere seçim brosürü, seçim materyali, afis dagittirilmasina izin vermeyecegiz. Takdir edersiniz ki bu çalismalarda kisiler bazen asiri tepkiler gösterebiliyor, gerginlikler yasanabiliyor. Mahallenin küçük çocuklarinin ellerine siyasi parti brosürleri tutusturulup onlari tanimadiklari insanlarin önüne, evine, kapisina yollamak çocuklarimiz açisindan bir risk içeriyor. Dolayisiyla çocuklarimizi korumak adina uygulamayi bu sekilde devam ettirmemiz gerekiyor."

- Seçim günü alinacak tedbirler

Seçim sürecinde kolluk birimlerinde görevli bütün personelin zorunlu haller disinda izinlerinin kaldirildigini belirten Ersoy, "Seçim günü emniyetimiz, jandarmamiz, sahil güvenligimiz, güvenlik korucularimiz ve geçici güvenlik korucularimizla bugün itibariyle toplam 601 bin 250 personelimiz görevlerinin basinda olacaktir." diye konustu.

Güvenlik güçlerine yardimci olmak amaciyla hava unsurlari ile kara ve deniz vasitalari, haber sistemleri, istihbarat birimleri, ve kamera sistemlerinin entegre sekilde bu süreçte yer alacagini ifade eden Ersoy, hassas kisiler ile enerji altyapilarinin korunmasi için de ilgili bütün birimlerin tam kapasiteyle görevlerinin basinda olacagini kaydetti.

- Ankara Valisi Vasip Sahin

Ankara Valisi Vasip Sahin ise seçim takviminin 18 Mart itibariyla baslayacagini belirterek, en önemli görevlerinin seçimlerin güvenlik içerisinde rahat ve huzurlu bir sekilde yapilmasini temin etmek oldugunu söyledi.

Görevlerinin vatandasin iradesinin sandiga tam ve eksiksiz olarak, hiçbir baski altinda kalmadan yansimasini saglamak oldugunu vurgulayan Sahin, bunun için tüm tedbirlerin alinacagini kaydetti.

Ersoy ve Sahin'in konusmalarinin ardindan toplanti basina kapali devam etti.

Toplantiya, Iller Idaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Sahil Güvenlik Komutani Tümamiral Ahmet Kendir, Jandarma Asayis Baskani Tümgeneral Ferdi Korkmaz ile Ankara, Aksaray, Bartin, Bolu, Çankiri, Çorum, Eskisehir, Karabük, Kastamonu, Kirikkale, Kirsehir, Nevsehir, Yozgat ve Zonguldak'tan vali yardimcilari, emniyet müdürleri ve jandarma komutanlari katildi.