Prens Mikasa Vakfi ile THY, Kalehöyük kazisinin tanitimi için protokol imzaladiAhmet Furkan Mercan

Prens Mikasa Vakfi ile THY, Kalehöyük kazisinin tanitimi için protokol imzaladiAhmet Furkan Mercan

TOKYO (AA) - Japonya'da Prens Mikasa Vakfi ile Türk Hava Yollari (THY), Kirsehir'deki Kalehöyük kazisinin tanitimi ve desteklenmesini kapsayan isbirligi protokolü imzaladi.

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiligi'nde, Japonya Prens Mikasa Vakfi ile THY tarafindan, Kalehöyük arkeoloji sahasindaki faaliyetlerin desteklenmesini hedefleyen isbirligi protokolü imzalandi.

Imza törenine THY Bagimsiz Yönetim Kurulu Üyesi Fatmanur Altun, Prens Mikasa Vakfi Baskani ve Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Baskani Dr. Omura Saçihiro ile davetliler katildi.

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen konusmasinda, Türk bayraginin tasiyicisi olarak THY'yi "Türkiye'nin hakli gurur kaynagi" olarak niteledi.

Altun konusmasinda, imzalanan protokol vasitasiyla, Prens Mikasa Vakfi ve THY'nin, iki ülke iliskilerinin güçlendirilmesi ve derinlestirilmesine katki sunacagini belirtti.

Türkiye'nin çok kültürlü mirasi dolayisiyla çok sayida tarihi bölgeye ev sahipligi yaptigini kaydeden Altun, kültür ve turizm alaninda Türk-Japon iliskilerinin daha da gelistirilmesi gerektigini söyledi.

Omura, 38 yildir Türkiye'deki arkeolojik kazilarda üstlendigi görevi sorunsuzca yürütmenin mutlulugunu yasadigini belirtti.

Türkiye'de tarihi kalintilar arasinda mesai yaparken "Anadolu'nun çok degerli insanlariyla tanisma firsati yakaladigini" dile getiren Omura imzalanan protokol dolayisiyla THY Yönetim Kuruluna sükranlarini bildirdi

Protokol, tarihi Ipekyolu'ndaki Kaman ilçesindeki Kalehöyük arkeolojik sahasinda 38 yildir yürütülen kazi çalismalarinin tanitimi ve desteklenmesini kapsayacak.

Imza töreninin akabinde, Tokyo Büyükelçiligi rezidansinda resepsiyon verildi. Tokyo Büyükelçisi Güngen'in ev sahipligindeki resepsiyona Japonya Prensesi Akiko da istirak etti.