Polonya'nin baskentine yaklasik 100 kilometre mesafedeki "Varsova-Radom Havalimani" açildiMurat Temizer

Polonya'nin baskentine yaklasik 100 kilometre mesafedeki "Varsova-Radom Havalimani" açildiMurat Temizer

VARSOVA (AA) - Polonya'nin baskenti Varsova'ya yaklasik 100 kilometre uzaklikta bulunan "Varsova-Radom Havalimani", ülkenin Basbakani Mateusz Morawiecki tarafindan resmi olarak açildi.

Basbakan Morawiecki, açilis töreninde yaptigi konusmada, söz konusu havalimaninin ekonomi ve altyapi açisindan büyük anlam ifade ettigini söyledi.

Hükümetin büyük ve karmasik projeleri hayata geçirme konusunda basarili oldugunun altini çizen Morawiecki, "Bu ne ilk ne de son yatirim. Polonya'yi dünyaya açiyoruz." ifadelerini kullandi.

Morawiecki, Polonya'nin baskenti Varsova'ya yaklasik 100 kilometre uzaklikta bulunan "Varsova-Radom Havalimani" projesinin kimi çevreler tarafindan desteklenmedigini belirterek "Çok az kisi bu yatirimin tamamlanacagina inaniyordu. Benim için bu, komünistlerin Haziran 1976'da bu sehre yükledigi laneti Radom'dan kaldirdigimizin kanitidir." diye konustu.

Haziran 1976'da Radom'da isçi ve sendika direnislerinin gerçeklestigini animsatan Morawiecki, "Varsova-Radom Havalimani'nin çok mantikli oldugunu vurgulamak istiyorum. Burasi muhalefet tarafindan sürekli elestirildi. Muhalefet kutuplasmaya inaniyor. Birakin büyük sehirler kalkinsin." degerlendirmesinde bulundu.

Bu yil 200 bin civarinda yolcunun kullanmasi beklenen yeni havalimanina ilk uçus bugün Fransa'nin baskenti Paris'ten gerçeklesecek.