VakifBank Kulübü Baskani Üstünsalih, CEV Sampiyonlar Ligi sampiyonlugunu degerlendirdi:Bozhan Memis- "Bana bu gururu yasattiklari için takimima çok tesekkür ediyorum"

VakifBank Kulübü Baskani Üstünsalih, CEV Sampiyonlar Ligi sampiyonlugunu degerlendirdi:Bozhan Memis- "Bana bu gururu yasattiklari için takimima çok tesekkür ediyorum"

ISTANBUL (AA) - BOZHAN MEMIS - VakifBank Spor Kulübü Baskani Abdi Serdar Üstünsalih, Kadinlar CEV Sampiyonlar Ligi'nde zafere uzanan takimla gurur duydugunu söyledi.

Abdi Serdar Üstünsalih, VakifBank Spor Sarayi'nda gerçeklestirilen medya gününde AA muhabirine yaptigi açiklamada, voleybolda Avrupa'nin en büyük kupasini alarak sezonu tamamlamanin onur ve gurur verici oldugunu dile getirdi.

Takim olarak her sezona 5 kupayi da alma hedefiyle basladiklarini aktaran Üstünsalih, "Geçen sezon 5 kupanin hepsini alma hedefimiz vardi ve bunu gerçeklestirmistik. Bu sene de sezona iddiali basladik ama bilesenlerde yasanan bazi aksakliklardan dolayi 5 kupanin 2'sini alabildik. Sezonu Avrupa'nin en büyük kupasini alarak bitirmek bize gurur verdi. Müzemize 2 kupa daha getirdik. Bu basarida basantrenör Giovanni Guidetti'nin büyük emekleri var. Bu yil yasadigi aksakliklar ve olumsuzluklara ragmen takimina sahip çikti. Hep beraber el ele verdik, baskanindan kulüp çalisanina kadar herkes ayni duyguyla hareket etti." ifadelerini kullandi.


- "Torino'da 2 Türk takiminin mücadele etmesi gurur vericiydi"

Alinan kupalarin Türkiye'de kadin voleybolunun geldigi noktayi gösterdiginin altini çizen Abdi Serdar Üstünsalih, sözlerine söyle devam etti:

"Ülkem adina gurur duyuyorum. Dünya ve Avrupa'da birçok ülkenin tekelinde olan kadin voleybolunda ülkemizi en iyi yere tasidik ve su anda Avrupa'nin en iyi takimiyiz. Torino'da 2 Türk takiminin mücadele etmesi gurur vericiydi. Finali ebedi dostumuz Eczacibasi Dynavit'le oynamak ve her sonuçta kupanin Türkiye'ye gelecek olmasinin duygusu inanilmazdi. Bunu yasattiklari için 2 takima da tesekkür ediyorum. Biz kazandik ve müzemize bir kupa daha getirip, ülkemize bir gurur daha yasattik. Bu gurur ülkemize armagan olsun."

Yari finalde Fenerbahçe Opet'e karsi ilk maçi 3-0 kaybetmelerine karsin finale yükselmeleri hakkinda da konusan Baskan Üstünsalih, "Bu kulüp 1986 yilinda kuruldu. Kurulduktan bugüne kadar basarilara bakarsaniz, bu tip durumlari görürsünüz. Türkiye'de geri dönüsleri en iyi yapan kulüp VakifBank'tir. Inanilmaz mücadele veriyor ve vazgeçmiyoruz. Kizlarimiz da bunu basardi. Ilk maçin ardindan inanin hiç moralimi bozmadim. Geri döneceklerine o kadar emindim ki sanki ben de sahada mücadele ediyormusum gibi o duygulari yasadim ve kizlarimiz geri döndü. Inanilmaz bir mutluluk. VakifBank'in adina yakisir sekilde mücadele ettiler. Geri döndüler ve bize de gurur yasattilar. Bu sonucu almamiza vesile oldular. Kendilerine tesekkür ediyorum." diye konustu.


- "21 Mayis sabahina gururla uyandim"

Torino'da oynanan finalin ardindan yasadigi duygulari aktaran Abdi Serdar Üstünsalih, su görüslerini paylasti:

"21 Mayis sabahina gururla uyandim. Dünyada 4 dünya sampiyonlugu ve 6 Avrupa sampiyonlugu olan baska bir baskan var midir bilmiyorum. Insan gururlaniyor. Kizlarimizin, kadinlarimizin Avrupa'da basari elde etmelerine vesile olmak bizi gururlandiriyor. Türk voleyboluna hizmet etmek gururlandiriyor. Bankamizin sosyal sorumluluk anlayisiyla bu tür organizasyonlari desteklemesi, Türk sporunu yüceltiyor. Kuruldugu günden bugüne 2 takimla destekliyorduk. Simdi bir takimla destekliyoruz, desteklemeye de devam edecegiz. Bu kulübün baskani olmak onur, gurur ve mutluluk verici. Bunu yasatanlara çok tesekkür ediyorum."

Yeni sezon hedefleri hakkinda da konusan Abdi Serdar Üstünsalih, "Hedefler konusunda mütevazi olmayacagim, iddialiyiz. VakifBank yaptigi isin en iyisini yapar. Kadin voleybolunda iddiamiz her zaman vardir. Yine sezona 5'te 5 hedefiyle baslayacagiz. Bunun için organizasyonlarimizi yapiyoruz. Bu organizasyonlar dünden bugüne yapilmiyor. Sistematik sekilde, teknik kadromuzla, yönetimimizle çalisarak bunu gerçeklestiriyoruz. Yeni sezona da yine iddiali sekilde girecegiz, bundan emin olun." diyerek sözlerini tamamladi.