Sanliurfa Valisi Ayhan, kentte etkili olan saganakla ilgili konustu:Esber Ayaydin,Müslüm Etgü- "Sanliurfa son yillarin en yogun yagisini bugün aldi, yarin da bekliyoruz. Urfa'nin yillik yagis ortalamasi 450 kilogram, sadece iki gündeki toplam yagis miktari neredeyse 150 kilogram" - "Eyyübiye Egitim ve Arastirma Hastanemiz özellikle yogun bakim servisi su altinda kaldi. Hemen hizli müdahale edilerek deplase edildi. Ve su anda bodrum katlari temizlenmekte. Orada 25 hastamiz vardi, onlarin her biri

Sanliurfa Valisi Ayhan, kentte etkili olan saganakla ilgili konustu:Esber Ayaydin,Müslüm Etgü- "Sanliurfa son yillarin en yogun yagisini bugün aldi, yarin da bekliyoruz. Urfa'nin yillik yagis ortalamasi 450 kilogram, sadece iki gündeki toplam yagis miktari neredeyse 150 kilogram"
- "Eyyübiye Egitim ve Arastirma Hastanemiz özellikle yogun bakim servisi su altinda kaldi. Hemen hizli müdahale edilerek deplase edildi. Ve su anda bodrum katlari temizlenmekte. Orada 25 hastamiz vardi, onlarin her biri

SANLIURFA (AA) - Sanliurfa Valisi Salih Ayhan, kentte etkili olan saganak nedeniyle, Eyyübiye Egitim ve Arastirma Hastanesi yogun bakiminin su baskinina ugradigini belirterek, "Hemen hizli müdahale edilerek deplase edildi. Ve su anda bodrum katlari temizlenmekte. Orada 25 hastamiz vardi, onlarin her birinin saglikli bir sekilde diger hastanelere nakilleri gerçeklestirildi, su an bir olumsuzluk yoktur." dedi.

Kentte etkili olan yagis sonrasi sahada incelemelerde bulunan Vali Ayhan, daha sonra Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) alinan tedbirler ve sahada yürütülen çalismalarin degerlendirildigi toplantiya katildi.

Vali Ayhan, AA muhabirine, Sanliurfa'nin son yillarin en yogun yagisini aldigini ifade ederek, "Sanliurfa son yillarin en yogun yagisini bugün aldi, yarin da bekliyoruz. Urfa'nin yillik yagis ortalamasi 450 kilogram, sadece iki gündeki toplam yagis miktari neredeyse 150 kilogram. Mart ayinda yillik ortalama yas miktari 57 kilogram, sadece bugünkü yagis miktari 77 kilogram, dolayisiyla büyük bir yagisin oldugunu ve genel hayata etkilerini de buradan görebilmekteyiz. Bunun da yansimalari oldu, gerek trafik akisisin etkilenmesi, bodrum katlarinin su altinda kalmasi, bazi kamu kurum ve kuruslarinin etkilenmesi çiftçilerimizin etkilenmesi vesaire. Ama su anda gece on iki sahadaki çalismalarimizi yaptik, sahayi gezdik. Tüm kurumlarimizla büyüksehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, karayollari, DSI ve ilgili tüm birimlerimiz, emniyet, jandarma su an kriz merkezinde sahadayi takip ediyoruz. Gece boyu takip edecegiz." dedi.

Gece boyunca yagislarin artarak devam etmesinin beklendigini aktaran Vali Ayhan, egitim ve ögretime bir gün ara verdiklerini söyledi.

Ayhan, vatandaslardan zorunlu olmadikça evlerinden çikmamalarini isteyerek, "Tabii bu yagis arttikça da özellikle Harran bölgesindeki yerlesim yerlerinin olsun, tarimsal arazilerin de bir risk altinda oldugunu da söyleyebilirim. Bu konuda DSI'miz ve ilgili birimlerimiz teyakkuzda hazir beklemekte. Tabii bazen insan iradesini asan bir durum oldugunu da söylemek istiyorum. Ama biz elimizden geldigi kadar tüm kurumlarimizda birlikte bu süreci. Insallah saglikli bir sekilde kazasiz belasiz giderecegimi söyleyebilirim. Tabii bu yagmur rahmettir. Bu rahmetin de bu tür zahmetli taraflarda olabilmekte. Insallah zahmetli tarafin da en az sikintiyla hep birlikte atlatacagiz. Vatandaslarimiz tedbirli olsunlar, dikkatli olsunlar, araç trafigi çok yogun olmasin diye yarin okullarimizi da tatil ettik." ifadelerini kullandi.

- "25 hastanin saglikli bir sekilde diger hastanelere nakli gerçeklestirildi"

Vali Ayhan, devletin bütün kurumlarinin teyakkuzda oldugunu, su ana kadar Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresine (SUSKI) binin üzerinde ihbar geldigini ve bunun 300'ünün giderildigini geriye kalanlarin da sabaha kadar tamamlanmasini amaçladiklarini söyledi.

Sanliurfa Eyyübiye Egitim ve Arastirma Hastanesinin de siddetli yagislardan etkilendigini belirten Vali Ayhan, sunlari kaydetti:

"Eyyübiye Egitim Arastirma Hastanemiz özellikle yogun bakim servisi su altinda kaldi. Hemen hizli müdahale edilerek deplase edildi. Ve su anda bodrum katlari temizlenmekte. Orada 25 hastamiz vardi, onlarin her birinin saglikli bir sekilde diger hastanelere nakilleri gerçeklestirildi, su an bir olumsuzluk yoktur."

Vali Ayhan, bir kisinin su baskini nedeniyle olumsuz etkilendigini hastanede tedavisinin devam ettigini ve saglik durumunun da iyi oldugunu sözlerine ekledi.