Caminin bagis kutusundan hirsizlik yapan kisi gözaltina alindiEmre Dilek

Caminin bagis kutusundan hirsizlik yapan kisi gözaltina alindiEmre Dilek

SAMSUN (AA) - Samsun'un Alaçam ilçesinde caminin bagis kutusundan para çalan zanli gözaltina alindi.

Alinan bilgiye göre, H.O. (51) 1 Nisan'da Sadi Bey Camisi'nde, kimsenin olmadigi sirada demir tel yardimiyla bagis kutusunun içinden bir miktar para alip ayrildi.

Cami imami Fatih Açikgöz, bagis kutusundan az paranin çikmasindan süphelenip güvenlik kamerasi kayitlarini incelediginde paranin çalindigini gördü.

Hirsizlik süphelisi bir hafta sonra camiye gelerek ayni yöntemle bagis kutusundan para almaya basladi. Kamera kayitlarindan, telle çektigi paralari cebine koyan zanlinin, birini fark ettiginde ise namaza durdugu görüldü.

Cami imami tanidigi hirsizlik süphelisini polis ekiplerine ihbar etti.

Ihbar üzerine camiye gelen ekipler, süpheli H.O'yu gözaltina aldi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süpheli, çikarildigi hakimlikçe adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Cami imami Fatih Açikgöz, AA muhabirine, özellikle ramazan ayinda vatandaslarin camiye bagista bulundugunu ve bagislarin cami giderlerinde kullanildigini dile getirdi.

Giderleri ödemek için cami heyeti ile bagis kutusunu açtiklarinda paranin az oldugunu fark ettiklerini anlatan Açikgöz, "Kamera kayitlarini inceledigimizde hirsizlik olayi yasandigini görüp sikayetçi olduk.Tekrar gelir düsüncesiyle beklerken hirsizlik süphelisi camiye geldi. Bizler de durumu hemen polise haber verdik. Emniyet güçlerimiz hemen geregini yaparak camide suçüstü yaparak gözaltina aldi." ifadelerini kullandi.