Fransiz ve Ingiliz askerlerinin sehrin merkezinde yaptigi tatbikat alay konusu olduAlaattin Dogru- Twitter'da birçok kullanici, tatbikat için "tatbikattan ziyade bilgisayar oyununa benziyor" degerlendirmesini yapti - Dadou lakabiyla taninan Fransiz karikatürist David Buonomo, tatbikati Süper Mario oyununa benzetti

Fransiz ve Ingiliz askerlerinin sehrin merkezinde yaptigi tatbikat alay konusu olduAlaattin Dogru- Twitter'da birçok kullanici, tatbikat için "tatbikattan ziyade bilgisayar oyununa benziyor" degerlendirmesini yapti
- Dadou lakabiyla taninan Fransiz karikatürist David Buonomo, tatbikati Süper Mario oyununa benzetti

ANKARA (AA) - Fransa’da 25 Subat’ta ikinci asamasi baslatilan ve NATO müttefiklerinin katilimiyla icra edilen Orion23 savas tatbikatinin sehrin merkezinde geçen bölümü sosyal medyada alay konusu oldu.

Twitter'da yer alan videolarda, yaklasik 300 kadar Fransiz ve Ingiliz askerinin, güneydeki Cahors kentinde yayalar ile araç geçisleri arasinda savas sahnesi canlandirdigi görüldü.

Cadde ortasinda üniformalariyla ilerleyen, mevziler açan ve ellerindeki kurusiki silahlari atesleyen askerlerin, sözde düsmana uzattigi namlularinin ucundan kent sakinlerinin aldiris etmeden geçmesi dikkati çekiyor.

Sosyal medyadaki görüntülerde, yesil isik yandigi için rotasina devam etmek isteyen bir aracin da yol ortasinda uzanan askerlerin arkasinda beklemesine iliskin çok sayida espri yapildi.

Bir kullanici bu sahne için "Peki bu askerleri kim koruyacak?" yorumunu yaparken, baska bir kullanici da "Trafik akisini kesmeyi unutmalari normal mi?" diye sordu.

Birçok kullanici da görüntülere iliskin "tatbikattan ziyade bilgisayar oyununa benziyor" degerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan stratejik istihbarat sitesi Opexnews, yaptigi bir paylasimda, tatbikata katilan bazilarinin, "Yöneticileri memnun etmek için savas oyunu oynadik." dedigini aktardi.

- Tatbikat karikatüre konu oldu

Dadou lakabiyla taninan Fransiz karikatürist David Buonomo ise çizdigi bir karikatürle tatbikati alaya aldi.

???????Buonomo, "Gardiole Nehri'nde Orion Tatbikati" baslikli karikatüründe Fransiz askerlerinin tatbikatini Süper Mario oyununa benzetti.

Ayrica Twitter'dan "tatbikatin komediye dönüstügüne iliskin" çok sayida caps paylasimi dikkati çekti.

2021 yilinda NATO müttefikleri kapsaminda baslatilan Orion Askeri Tatbikatinin ikinci ayagi Fransa'nin 14 bölgesini kapsayacak sekilde düzenlendi.

Fransa, ABD, Italya, Ispanya, Belçika ve Ingiltere’den 7 bin askerin katildigi tatbikatin ikinci ayaginin son asamasi ise Fransa'nin Lot ilinin Cahors kentinde icra edildi.

Fransiz ordusunun yüksek seviyeli çatismalara hazirlikli olmasi için sürdürülen tatbikat, ilkbaharda da 12 bin askerin katilimiyla ülkenin kuzeyinde devam edecek.

Tatbikatin 35 milyon avroya mal oldugu belirtiliyor.