"69. Sait Faik Hikaye Armagani" kisa listesi belli oldu Hilal Ustuk

"69. Sait Faik Hikaye Armagani" kisa listesi belli oldu Hilal Ustuk

ISTANBUL (AA) - Usta öykücü Sait Faik Abasiyanik anisina her yil bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikaye Armagani"na basvuran eserler arasindan seçilen kisa liste açiklandi.

Konuya iliskin yapilan açiklamaya göre Darüssafaka Cemiyeti ve Türkiye Is Bankasi Kültür Yayinlari isbirligiyle düzenlenen yarismada, jürinin degerlendirmesi sonucu 100 kitap arasindan seçilen 10 kitaplik liste belirlendi.

Bu yil 69'uncusu gerçeklestirilen yarismanin kisa listesinde Aysegül Devecioglu'nun "Anatomi Dersi", Nermin Yildirim'in "Bavula Sigmayan", Birgül Yansin Aslanoglu'nun "Debbag", Ekin Kadir Selçuk'un "Gençlik Güzel Sey", Melike Koçak'in "Hiçkusu", Murat Çelik'in "Kisin Herkes Dürüsttür", Mehmet Can Sasmaz'in "Korkma, Güzel Rüyalar da Var", Dogan Yarici'nin "Miyop", Ömür Iklim Demir'in "Mutedil Dalgali" ve Asil Çam'in "Ölümlünün Yasam Fragmanlari" adli eserleri seçildi.

2022'de öykü kitabi yayimlanan yazarlarin katilimina açik olan yarismada, ödüle deger görülen eser Abasiyanik'in vefat ettigi gün olan 11 Mayis’ta açiklanacak.

Dogan Hizlan'in baskanligini üstlendigi jüri, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Besir Özmen, Metin Celal ve Jale Özata Dirlikyapan'dan olusuyor.

- Sait Faik Hikaye Armagani

Yazarin annesi Makbule Abasiyanik tarafindan 1955'te baslatilan Sait Faik Hikaye Armagani, 1964'ten beri Darüssafaka Cemiyeti tarafindan sürdürülüyor. Makbule Abasiyanik’in vasiyetnamesi dogrultusunda dönemin ileri gelen edebiyat ustalarindan olusturulan jüri, o yil yazilmis en iyi hikaye kitabini seçerek "Sait Faik Hikaye Armagani"ni veriyor.