YÖK'ten Adiyaman ve Hatay'daki ögretmenlik bölümü ögrencilerine staj kolayligiSelma Kasap- Depremzede üniversite ögrencisinin staj sorununu dile getirmesinin ardindan, iki ildeki ögrencilerin ögretmenlik stajlarini okullar açildiginda kendi illerinde yapabilmesi saglandi - YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar: - "Ögrencilerimizin egitim ögretimlerini en uygun kosullarda sürdürmeleri için elimizden gelen çabayi gösteriyoruz"

YÖK'ten Adiyaman ve Hatay'daki ögretmenlik bölümü ögrencilerine staj kolayligiSelma Kasap- Depremzede üniversite ögrencisinin staj sorununu dile getirmesinin ardindan, iki ildeki ögrencilerin ögretmenlik stajlarini okullar açildiginda kendi illerinde yapabilmesi saglandi
- YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar:
- "Ögrencilerimizin egitim ögretimlerini en uygun kosullarda sürdürmeleri için elimizden gelen çabayi gösteriyoruz"

ANKARA (AA) - Yüksekögretim Kurulunca (YÖK), Adiyaman ve Hatay'daki ögrencilerin "Ögretmenlik Uygulamasi II" dersini kapsayan ögretmenlik stajlarinin okullar açildiginda kendi illerinde yapmalarina imkan saglandi.

YÖK'ten yapilan açiklamaya göre, annesi ve kardesiyle çadir kentte yasayan, Adiyaman Üniversitesi Beden Egitimi Ögretmenligi bölümü son sinif ögrencisi Berfin Cengiz'in, staj ile ilgili yasadigi sorun sosyal medyada gündeme geldi.

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, konunun kendisine iletilmesi üzerine depremzede Berfin Cengiz'i arayarak sorununu dinledi.

Berfin Cengiz, Erol Özvar'a, Adiyaman Üniversitesinin Erzurum Üniversitesi ile eslestirildigini, staj için Erzurum veya çevre illerdeki okullara gitmesi gerektigini ancak ailesini birakip baska sehre gitmek istemedigini iletti.

Kendisiyle ayni durumda baska arkadaslarinin da bulundugunu aktaran Cengiz, stajini okullar yeniden egitim ve ögretime basladiginda memleketi Adiyaman'da yapmak istedigini anlatti.

Ögrenciye sorunun çözülmesini saglayacagini belirten Özvar'in Yüksekögretim Kurulundaki yetkililere verdigi talimatla, ilgili üniversitelerin rektörleri ve Milli Egitim Bakanligi yetkilileriyle görüsmeler yapildi.

Adiyaman ve Hatay'da ayni sorunu yasayan birçok ögrenci bulundugu tespit edildi.

Görüsmeler sonucu, YÖK Baskani Özvar, depremden etkilenen ögrencilerin yasayabilecegi ulasim, ekonomik ve diger sikintilar göz önünde bulundurularak, Hatay ve Adiyaman'da "Ögretmenlik Uygulamasi II" dersini alan ögrencilerin, bu illerdeki okullar açilir açilmaz, bu dersi kendi illerinde alabileceklerini açikladi.

Özvar, Berfin Cengiz'e Adiyaman'a geldiginde kendisini ziyaret etme sözü de verdi.

Ögrencilerin sorunlarindan haberdar olduklarinda en kisa sürede çözülmesi için çalistiklarini belirten Özvar, "Ögrencilerimizin egitim ögretimlerini en uygun kosullarda sürdürmeleri için elimizden gelen çabayi gösteriyoruz." degerlendirmesini yapti.