Adiyaman'da 11 yasindaki Gökçesu, enkazdan çikardigi kemaniyla depremzedelere moral veriyorIlyas Gün,Recep Bilek- 6. sinif ögrencisi Gökçesu Özdemir: - "Annem ve babam buradakilere moral vermem için kemanimi enkazin altindan çikardi"

Adiyaman'da 11 yasindaki Gökçesu, enkazdan çikardigi kemaniyla depremzedelere moral veriyorIlyas Gün,Recep Bilek- 6. sinif ögrencisi Gökçesu Özdemir:
- "Annem ve babam buradakilere moral vermem için kemanimi enkazin altindan çikardi"

ADIYAMAN (AA) - ILYAS GÜN/RECEP BILEK - Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Adiyaman'da 11 yasindaki Gökçesu Özdemir, duvarlari yikilan binadan çikardigi kemani ile depremzedelere moral veriyor.

Adiyaman'da küçük yasta keman ve baglama dersleri alan Altinsehir Imam Hatip Ortaokulu 6. sinif ögrencisi 11 yasindaki Gökçesu Özdemir'in oturdugu binanin duvarlari "asrin felaketi" olarak nitelendirilen 6 Subat'taki depremlerde yikildi.

Ailesiyle Adiyaman Üniversitesi Stadyumu içinde kurulan çadir kentte yasamaya baslayan Özdemir, kendisi gibi depremzedelere moral vermek istedi.

Özdemir, babasinin duvarlari yikilan binadan sapa saglam çikarttigi kemaniyla Batman Kültür ve Turizm Müdürlügüne ait Gezici Kütüphane araciligiyla çadir kentlerde kemaniyla mini konser vermeye basladi.

Deprem aninda ablasiyla birlikte odasinda oldugunu anlatan Özdemir, "Oturdugumuz bina sallanmaya basladi. Ablamla birlikte yatagin kenarina egildik. Duvarlar yikilmaya basladi. Sarsinti bittikten sonra babam ve annem bizi alarak kosarak apartmandan ayrildik. O anda kimisi anne, kimisi baba diye bagiriyordu. Kimisi evinin kapisini açamiyordu, onlara yardimci olduk. O sekilde depremin etkileri geçti." dedi.

Özdemir, küçük yastan itibaren keman ve baglama egitimi aldigini dikkat çekerek, "Kemanim ve sazim vardi. Annem ve babam buradakilere moral vermem için kemanimi enkazin altindan çikardi. Sazim kirilmisti. Ama kemanim sapasaglamdi. Kaldigimiz yere gezici kütüphane geldi. Onlarin destegiyle depremzede çocuklara ve ailelere moral olsun diye konser vermeye basladim." ifadesini kullandi.

Batman Kültür ve Turizm Müdürlügü Gezici Kütüphanesi görevlisi Hasan Göker ise Adiyaman'da çocuk ve gençlerin depremin etkilerini üzerinden atmasini saglamaya çalistiklarini anlatti.

Çocuklara hikaye okuma, satranç ve resim gibi egitimler verdiklerini belirten Göker, su degerlendirmede bulundu:

"Gökçesu kizimizi da bu egitimler esnasinda tanidik. Enkaz altindan kemanini kurtarmis ama baglamamasini kurtaramamis. Batman Kültür ve Turizm Müdürümüz Mehmet Ihsan Aslanli olayi ögrendikten sonra kütüphanemizde Gökçesu'yun kendisi depremzede gençlere moral olmasi için keman çalmasini istedi. Gezici kütüphanemizin gerek gece gerekse gündüz yaptigi etkinliklerde Gökçesu, keman çalarak buradaki diger akranlarini kültür ve sanatla bulusturuyor."

Gökçesu Özdemir'in dedesi Osman Özdemir de torununun erken yasta keman ve baglama egitimi aldigini kaydederek, Gökçesu'nun keman konseriyle depremzedelere moral asilamaya çalistigini dile getirdi.