Kartal'da vatandaslarla bir araya geldi: Mehmet Kara- "Kentsel Dönüsümde Yarisi Bizden Kampanyasi'na bugün itibariyla Istanbul'umuzda 410 bin bagimsiz bölüm için yapilan toplam basvuru sayisi 73 bine ulasti"- "(Dogu ve Güneydogu illeri) 21 yilda Sayin Cumhurbaskani'mizin liderliginde 200 milyar liralik toplam yatirim yaptik. Çünkü Mardin, Bitlis, Diyarbakir, Kars, Agri, Mus, Siirt her zaman AK davamizin, Cumhur Ittifaki'mizin, Sayin Cumhurbas

Kartal'da vatandaslarla bir araya geldi: Mehmet Kara- "Kentsel Dönüsümde Yarisi Bizden Kampanyasi'na bugün itibariyla Istanbul'umuzda 410 bin bagimsiz bölüm için yapilan toplam basvuru sayisi 73 bine ulasti"- "(Dogu ve Güneydogu illeri) 21 yilda Sayin Cumhurbaskani'mizin liderliginde 200 milyar liralik toplam yatirim yaptik. Çünkü Mardin, Bitlis, Diyarbakir, Kars, Agri, Mus, Siirt her zaman AK davamizin, Cumhur Ittifaki'mizin, Sayin Cumhurbas

ISTANBUL (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Istanbul'da Kentsel Dönüsümde Yarisi Bizden Kampanyasi'na bugün itibariyla 410 bin bagimsiz bölüm için yapilan toplam basvuru sayisinin 73 bine ulastigini açikladi.

AK Parti Istanbul 1. Bölge milletvekili adayi olan Kurum, Kartal Aydos Ormani'ndaki bir dügün salonunda, Dogu ve Güneydogulu vatandaslarla bir araya geldigi kahvalti programindaki konusmasina, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nü kutlayarak basladi.

Türkiye'nin farkli illerinden vatandaslarla bulustugu için mutlu oldugunu dile getiren Kurum, Türkiye'nin 81 ilindeki tüm vatandaslarla, dünyaya kardeslik mesaji verdiklerini ve bu birligi kimsenin bozamayacagini söyledi.

Türkiye'deki kardesligin en güzel örneklerinden birinin, 6 Subat depremlerinin ardindan gösterildigini belirten Kurum, "Deprem, Kahramanmaras'ta oldu, 11 sehri sarsti ama acisini Kartal, acisini Istanbul, Türkiye hissetti." dedi.

Bakan Kurum, depremin ardindan yikilan konutlarin yerine yenilerinin yapilmasi için çalismalara hizla baslandigini, yapimina devam eden 120 bin konutun ilk teslimine afetten 80 gün sonra basladiklarini animsatti.

Istanbul'da hayata geçirecekleri büyük kentsel dönüsüm projesine deginen Bakan Kurum, söyle devam etti:

"Hedef belli, yol önümüzde. 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa yakasinda olan iki rezerv alan belirledik. Kalan 500 bin konutu da yerinde dönüstürüp, Istanbul'da, riskli 1,5 milyon yapiyi, yavrularimizin istikbali için yenileyecegiz. Tabi bu projemizin selameti için, Cumhurbaskanimiz bir de müjde vererek, 'Kentsel Dönüsümde Yarisi Bizden.' dedi. Kentsel Dönüsümde Yarisi Bizden Kampanyasi'na bugün itibariyla Istanbul'umuzda 410 bin bagimsiz bölüm için yapilan toplam basvuru sayisi 73 bine ulasti. Kartal'imizda basvuru sayimiz da simdiden 4 bine yükselmis durumda."

Kartal genelindeki çalismalarla tek bir riskli yapi, bina birakmayacaklarini aktaran Kurum, Yenimahalle, Cevizli Yakacik ve Hürriyet mahallelerinde mülkiyet problemlerini çözerek kisa sürede tapulari vereceklerini kaydetti.

- "Dogu ve Güneydogu illerindeki yatirimlar bölgeyi gelecege tasiyacak"

Türkiye'nin dogu illerinde de büyük yatirimlara imza atildigini ve projelerin artarak devam ettigini anlatan Kurum, sözlerini söyle sürdürdü:

"Diyarbakir'imizda Sur basta olmak üzere her bir karisi yeniledik. Sosyal konuttan altyapiya, parklarindan kamu binalarina kadar yüzlerce yeni eser insa ettik. Siirt'e binlerce yeni eser kazandirip bu güzel sehrimizi güvenle gelecege tasiyoruz. Medeniyetlerin besigi Mardin'imizin kentsel dönüsümle tarihi dokusunu, kültürel mimarisini koruduk, korumaya devam ediyoruz. Kars ve Agri'da millet bahçesinden kentsel dönüsüme ve büyük hayvancilik tesislerine kadar ciddi yatirimlar yapildi. Bitlis'te hanlar, hamamlar ve köprü restorasyonlariyla Selçuklu mimarisi yeniden ihya edildi. Dogu ve Güneydogu illerindeki yatirimlar bölgeyi gelecege tasiyacak. Bu saydigim sehirlerde son 21 yilda Sayin Cumhurbaskani'mizin liderliginde 200 milyar liralik toplam yatirim yaptik. Oradaki her vatandasimiz için. Çünkü Mardin, Bitlis, Diyarbakir, Kars, Agri, Mus, Siirt her zaman AK davamizin, Cumhur Ittifaki'mizin, Sayin Cumhurbaskani'mizin yaninda olmustur. Biz de onlarin yaninda olmaya, onlara hizmet götürmeye devam edecegiz."

Yaklasan 14 Mayis seçimlerinin, Türkiye için çok önemli olduguna isaret eden Bakan Kurum, "Bir tarafta, tam 650 bin konut için insaatlari 15 günde baslatanlar, Istanbul'un 39 ilçesinde mahalle mahalle Istanbul'u dirençli hale getirmeye çalisip 6 milyon vatandasini ev sahibi yapmis AK Parti var. Diger tarafta, Istanbul'un deprem bütçesini 6 kat düsürüp, 5 yilda 100 bin konut sözü verip, 1500 günde 1500 konutun anahtarini teslim edemeyenler, bizim temelini attigimiz metrolari bitiremeyenler var." diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a 14 Mayis seçimlerinde destek isteyen Bakan Kurum, Kartal'dan rekor bir oy beklediklerini dile getirdi.