Peugeot 408, 2023 Red Dot Ödülü’ne layik görüldüMuhammet Emin Horuz- Yeni fastback model, sadece çarpici bir tasarimla dikkat çekmekle kalmiyor, ayni zamanda en güncel sürüs destek sistemleri ve en yeni motor teknolojisiyle de öne çikiyor

Peugeot 408, 2023 Red Dot Ödülü’ne layik görüldüMuhammet Emin Horuz- Yeni fastback model, sadece çarpici bir tasarimla dikkat çekmekle kalmiyor, ayni zamanda en güncel sürüs destek sistemleri ve en yeni motor teknolojisiyle de öne çikiyor

ISTANBUL (AA) - Peugeot, yeni 408 ile marka tarihindeki sekizinci Red Dot Ödülü'nü kazandi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Yeni Peugeot 408, SUV kodlu dinamik silueti, fastback tasarimi ve hatlariyla "Ürün Tasarimi" kategorisinde 43 üyeli uluslararasi jüriyi ikna etti.

Yeni Peugeot 408, özellikle arka kisminda, tavanin son noktasinda, bagaj kapaginda ve çamurluklarindaki keskin hatlariyla dikkati çekiyor. Yeni Obsession Mavi ve Titanyum Gri dahil olmak üzere alti gövde rengi arasindan seçim yapilabiliyor. Karakteristik kedi durusuyla birlesen yeni Peugeot 408'in SUV kodlu dinamik silueti, kusursuz tasarimi dili, keskin ve vurgulu hatlariyla sinifinin en dikkati çekici C segmenti fastback konseptiyle öne çikiyor. GT donanim seviyesinde standart olarak sunulan gövde rengindeki ön izgara, ön cephe ile bütünlesiyor.

Yeni Peugeot 408 ayni zamanda markanin yeni logosunu da tasiyor. Arka tamponun formu ise modele güçlü durus kazandiriyor. Peugeot 408, öndeki karakteristik isik imzasi ve arkadaki üç pençeli LED farlarla markanin ürün gamindaki yerini aliyor.

Dis tasarim gibi iç mekan da çekici bir tasarimla dikkat çekiyor. Koltuklarin tasarimi, kullanilan malzemelerin kalitesini daha da ön plana çikartiyor. Versiyona bagli olarak Falgo Yari Deri Kumas Döseme, Mint Yesili Dikisli Koltuklar ve Alcantara Yari Deri Kumas Döseme, Adamite Yesili Dikisli Koltuklar sunulurken Siyah Nappa Deri Döseme ve Mavi Nappa Deri Döseme opsiyonel olarak sunuluyor. Bunun disinda, orta konsolun arkasindaki LED ambiyans aydinlatmasi yumusak bir aydinlatma sagliyor ve iç mekanin zarif atmosferine katkida bulunuyor.

Yeni fastback model, sadece çarpici bir tasarimla dikkat çekmekle kalmiyor, ayni zamanda en güncel sürüs destek sistemleri ve en yeni motor teknolojisiyle de öne çikiyor. "Seçim Özgürlügü" sloganina sadik kalan Peugeot 408, Türkiye’ye ilk asamada 1.2 PureTech 130 HP motor ve 8 ileri vitesli EAT8 otomatik sanzimaniyla ithal edilirken gelecekte tam elektrikli versiyonun da satisa sunulmasi planlaniyor.

- 2023 Red Dot Ödülü

2023 yilinda 60 ülkeden ürünler 51 yarisma kategorisinde degerlendirildi. Jüri üyeleri "Red Dot" veya "Red Dot: Iyinin de iyisi" ödülünü; iyi tasarimin dört niteligine göre ve ilgili sosyokültürel karakter, profesyonel odak ve tasarim uzmanligi kriterlerine göre degerlendiriyor. Ayrica ürünler birbiriyle rekabet halinde degil, tek tek degerlendiriliyor.