Malatya'da depremzede çocuklara "Tutar misin Elimi" adli oyun sergilendi Selami Küçükoglu,Abdullah Söylemez- Kültür ve Turizm Bakanligi Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardimcisi Meralli:- "Bir çocugu gülümsetmek, bir milleti gülümsetmektir. Bu bakimdan biz istedigimiz sonucu elde edebiliyoruz. Aileler mutlu, çocuklar mutlu ve biz herkesten mutluyuz"

Malatya'da depremzede çocuklara "Tutar misin Elimi" adli oyun sergilendi Selami Küçükoglu,Abdullah Söylemez- Kültür ve Turizm Bakanligi Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardimcisi Meralli:- "Bir çocugu gülümsetmek, bir milleti gülümsetmektir. Bu bakimdan biz istedigimiz sonucu elde edebiliyoruz. Aileler mutlu, çocuklar mutlu ve biz herkesten mutluyuz"

MALATYA (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerden en fazla etkilenen illerden Malatya'da, çocuklari depremin etkilerinden uzaklastirmak için sahnelenen "Tutar misin Elimi (Miras)" adli çocuk oyunu, izleyenlere keyifli anlar yasatti.

Kültür ve Turizm Bakanligi Güzel Sanatlar Genel Müdürlügüne bagli Devlet Halk Danslari Toplulugu tarafindan hazirlanan, genel sanat yönetmenligini Yildiz Çankaya'nin yaptigi, senaryosunu Murat Yener Yildirim ile Emre Egel'in yazdigi eser, depremden etkilenen 11 ilde gösterime sunulacak.

Müzikli dansli çocuk oyunu, Malatya'da sadece depremzede çocuklardan degil ayni zamanda ailelerden de büyük ilgi gördü.

Oyunun ardindan sahneye çikan depremzede çocuklar, gösteri sunan sanatçilarla birlikte dakikalarca eglenip dans etti.

Kültür ve Turizm Bakanligi Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardimcisi ve Istanbul Devlet Modern Folk Müzik Toplulugu Sanat Yönetmeni Enver Meralli, AA muhabirine, sahne arkasindan baktiklarinda çocuklarin yüzlerindeki tebessümleri gördüklerini, bunun da kendilerini mutlu ettigini söyledi.

Tarih boyunca Türk devletinin her zaman iyi veya kötü günde milletinin yaninda oldugunu animsatan Meralli, "Son zamanlarda yasamis oldugumuz bu felaketten sonra Kültür ve Turizm Bakanligi Güzel Sanatlar Genel Müdürlügü olarak 'Tutar misin Elimi' adli projeyle vatandaslarimizin yaninda olmayi istedik. O gülümsetebildigimiz çocuklarin mutlulugunu aileleriyle birlikte gördügümüz zaman biz sonuca ulastik diyoruz." dedi.

Meralli, çocuklari gülümsetmenin dünyanin bütün zorluklarini asmaya es deger oldugunu aktardi.

Oyunun sonunda sahnede çocuklara çesitli hediyeler de verdiklerini belirten Meralli, söyle konustu:

"Bir çocugu gülümsetmek bir milleti gülümsetmektir. Bu bakimdan biz istedigimiz sonucu elde edebiliyoruz. Aileler mutlu, çocuklar mutlu ve biz herkesten mutluyuz. Bu etkinlikler deprem bölgesindeki 11 ilimizin tamaminda sergilenecek. Bu Malatya'daki ikinci gösterimiz. Elazig'da gösterime girdik. Önümüzdeki günlerde Malatya'ya tekrar gelecegiz. 7 bölgemizi çocuklara anlatirken bölgelerimizi ögretmek, onlari gülümsetebilmek ve onlarla hosça bir vakit geçirip onlarin buradan mutlu sekilde ayrilmalarini saglamak istiyoruz. Çocuklara hediyeler de veriyoruz. Biz o mutluluk ve sevinci onlarla birlikte yasiyoruz."

- "Yediden yetmise tüm seyircilere uygun bir oyun"

Devlet Halk Danslari Toplulugu Sanat Yönetmeni Yildiz Çankaya, gelecegin teminati olan çocuklarin ruh hallerinin düzelmesi için tüm sanat camiasinin emek harcadigini söyledi.

Oyunlari ve müzikli dans gösterilerini izleyen çocuklarin sevinçlerine ortak olduklarini ifade eden Çankaya, sunlari kaydetti:

"Ruhlarimizin enkaz altindan çikarilarak rehabilite olmasi ve tekrar ele le vererek daha iyi ve güçlü hissetmek için Kültür ve Turizm Bakanligi olarak biz de Devlet Halk Danslari olarak Anadolu'da bir geziye çiktik. Burada Hacivat Karagöz'ün miras için çiktigini zannettigi bir yolculukta yörelerimize ugrayip orada dügünlerde mirasi ararken oyunlarimizi izliyoruz. Ama sonunda aslinda en büyük mirasimizin kültürel zenginligimiz, birlik ve beraberligimiz oldugunu anlatan bir oyun. Yediden yetmise tüm seyircilere uygun bir oyun."

- Depremzede aileler de keyifli anlar geçirdi

Oyunu 3 çocuguyla izleyen Ömer Elmas ise, "Zorlu zamanlardan geçtigimiz bu dönemlerde bize acilarimizi bir nebze de olsun unutturan ve çocuklarimizin yüzünü güldüren bu etkinligi düzenleyenlerden Allah razi olsun. Bir an bile olsa eglenceli bir gece geçirdik. Bir an olsun her seyi unutup geride biraktik." dedi.

Çocuklari ve yegenleriyle birlikte oyunu izleyen Yurdagül Mutlu da sadece çocuklarin degil yetiskinlerin de güzel vakit geçirdigini söyledi.

Oyunun akisina kendilerini kaptirdiklarini dile getiren Mutlu, söyle konusru:

"Çocuklar hem eglendiler hem mutlu oldular. Bir an olsun her seyi unuttular. Etkinligin tekrarlanmasi çok daha güzel olur. Bu etkinlikler depremin etkilerini silemese bile en azindan üzüntümüzü bastirabiliyor. En azindan geçmise bakilip kalmamalarini, eglendirmeyi, eglenmeyi ve çocuklar için bir seyleri düsünmemeyi ögreniyoruz ve yavas yavas onlarla beraber unutuyoruz."