Türk Kizilay Genel Sekreteri Saygili, Kayseri'de sube açilisina katildiEsma Küçüksahin

Türk Kizilay Genel Sekreteri Saygili, Kayseri'de sube açilisina katildiEsma Küçüksahin

KAYSERI (AA) - Türk Kizilay Genel Sekreteri Ramazan Saygili, Kayseri'de Talas Belediyesinin hayirsever isbirligi binasini yaptirdigi Türk Kizilay Talas Subesi'nin açilisina katildi.

Mülkiyeti Talas Belediyesine ait arsa üzerine insa edilen, hayirsever Halil Ünal'in maddi katki sagladigi hizmet binasinin açilisi için tören düzenlendi.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar'in da katildigi törenin açilisinda konusan Türk Kizilay Genel Sekreteri Ramazan Saygili, 155 yildir Kizilay'in kimseyi arkasinda birakmadan devletin belirledigi vizyon çerçevesinde çalismalarini sürdürdügünü söyledi.

Hayirsever Ünal'a ve Belediye Baskani Mustafa Yalçin'a tesekkür eden Saygili, "Medeniyetimizde birlik, beraberlik ve kardeslik var. Medeniyet ayrimsiz hizmeti emreder. Dün, bugün, yarin devletimizle bu yardimi sürdürecegiz." dedi.

Talas Belediye Baskani Yalçin da 5 milyon liraya mal olan binanin 1 milyon lirasini hayirsever Ünal'in karsiladigini, hizmet binasinin 6 Subat itibariyla hizmet vermeye basladigini, bu tarihte yasanan Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Kayserililerin binada konakladigini anlatti.

Hayirsever Halil Ünal da projenin yapiminda emegi geçenlere tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Bakan Akar ve Baskan Yalçin, hayirsever Halil Ünal ve yüklenici firma temsilcisi Müjdat Karaman'a çiçek ve plaket verdi.

Daha sonra protokol üyeleri, 1065 metrekarelik binada egitim ve toplanti salonlarinin yani sira aile destek merkezi, gida deposu, soguk hava deposu, lojistik depolar, idare kati gibi bölümlerin de bulundugu binanin açilisini yapti.