Eskisehir'de hirsizlik amaciyla girdigi evin sahibini öldüren zanli hakim karsisindaEmrah Yasar

Eskisehir'de hirsizlik amaciyla girdigi evin sahibini öldüren zanli hakim karsisindaEmrah Yasar

ESKISEHIR (AA) - Eskisehir'de geçen yil aralik ayinda hirsizlik amaciyla girdigi evin sahibini silahla öldürdügü gerekçesiyle tutuklanan sanigin yargilanmasina baslandi.

Eskisehir 5. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, tutuklu sanik Nesat T, maktul Hüseyin Pinar'in yakinlari ile taraf avukatlari katildi.

Sanik, savunmasinda hakkindaki suçlamalari reddederek, tahliye ve beraatini istedi.

Maktul Hüseyin Pinar'i tanimadigini iddia eden sanik Nesat T, "Olayin oldugu gün ikametimdeki evin karsisinda oturan yengem beni çagirmisti. Gidip orda oturdum. Sohbet ettik, çay içtik. Daha sonra evime gittim. Bunlarin saat kaç gibi oldugunu hatirlamiyorum. Evde odun olmadigi için disaridan odun alip yaktim ve uyudum. Olay günü evdeydim. Suçsuzum, beraatimi isterim." seklinde savunma yapti.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Eskisehir'de geçen yil aralik ayinda güvercin çalmak için girdigi evin sahibi Hüseyin Pinar'i silahla öldürdügü iddia edilen zanli Nesat T, Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Cinayet ve Gasp Büro ekiplerinin yani sira Özel Harekat Subesi ekipleri tarafindan düzenlenen operasyonda yakalanmis, çikarildigi hakimlikçe tutuklanmisti.

Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturmanin tamamlanmasinin ardindan hazirlanan iddianamede, sanik Nesat T. hakkinda, "Bir suçu gizlemek veya baska bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amaciyla öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet, "nitelikli yagma" suçundan 10 yildan 15 yila kadar ve "ruhsatsiz silah tasima veya bulundurma" suçundan 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasi talep edilmisti.