YASED Yönetim Kurulu Baskanligi'na Engin Aksoy seçildiErgin Garip- Engin Aksoy: - "Önümüzdeki dönemde de gittikçe güçlenen bir irade ve artan faaliyetlerimizle ülkemizdeki is ve yatirim ortamini iyilestirmeye devam edecegiz"

YASED Yönetim Kurulu Baskanligi'na Engin Aksoy seçildiErgin Garip- Engin Aksoy:
- "Önümüzdeki dönemde de gittikçe güçlenen bir irade ve artan faaliyetlerimizle ülkemizdeki is ve yatirim ortamini iyilestirmeye devam edecegiz"

ISTANBUL (AA) - Uluslararasi Yatirimcilar Dernegi'nin (YASED) 42. Olagan Genel Kurul Toplantisi'nda dernegin Yönetim Kurulu Baskanligi'na Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskani Engin Aksoy seçildi.

YASED'den yapilan açiklamaya göre, Uluslararasi Yatirimcilar Dernegi'nin 42. Olagan Genel Kurul Toplantisi, Cumhurbaskanligi Yatirim Ofisi Baskani Ahmet Burak Daglioglu'nun katilimiyla Istanbul’da gerçeklestirildi.

Genel kurulda dernegin yeni dönem yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri belirlendi. Yeni yönetim kurulunun ilk toplantisinda, yönetim kurulu baskanligina Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskani Engin Aksoy seçildi. Yönetim Kurulu Baskan Vekilligine Tofas Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Eroldu ve baskan yardimciliklarina SOCAR Türkiye Enerji CEO’su (Vekaleten) Elchin Ibadov, Coca-Cola Mesrubat Genel Müdürü Basak Karaca ve Acwa Power Genel Müdürü Selim Güven seçildi.

YASED’in 2023-2025 döneminde görev yapacak yeni yönetim kurulu asil üyeleri su isimlerden olustu:

"Serhat Mete Hüsemoglu (AbbVie Tibbi Ilaç San. ve Tic. Ltd. Sti), Selim Güven (Acwa Güç Elektrik Isletme ve Yönetim San. ve Tic. AS), Tolga Demirözü (Basf Türk Kimya Sanayi Ticaret Ltd. Sti), Daniel Korioth (Bosch Sanayi ve Tic. AS), Basak Karaca (Coca-Cola Mesrubat Pazarlama Danismanlik San. ve Tic. A.S), Durmus Topçu (Dow Türkiye Kimya Sanayi ve Tic. Ltd. Sti), Ihsan Erbil Bayçöl (Enerjisa Üretim Santralleri AS), Isil Yalçin (Ericsson Telekomünikasyon AS) Evrim Sen (Fritolay Gida San. ve Tic. A.S-PepsiCo), Süleyman Selim Kervanci (HSBC Bank AS), Osman Okyay (Kale Pratt & Whitney Uçak Motor Sanayi AS), Levent Özbilgin (Microsoft Bilgisayar Yazilim Hizmetleri Ltd. Sti), Natacha Theytaz (Novartis Saglik Gida ve Tarim Ürünleri San. ve Tic. AS) Hüseyin Kaan Özkan (Oyak Renault Otomobil Fabrikalari AS), Aykut Ferah (Power Partners Enerji, Yatirim ve Danismanlik San. Tic. AS), Ugur Zafer Candan (SAP Türkiye Yazilim Üretim ve Ticaret AS), Elchin Ibadov (Socar Turkey Enerji A.S), Cengiz Eroldu (Tofas Türk Otomobil Fabrikasi AS), Güray Yildiz (Türk Henkel Kimya San. ve Tic. AS), Engin Aksoy (Vodafone Telekomünikasyon AS)."

- "Ülkemizdeki is ve yatirim ortamini iyilestirmeye devam edecegiz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskani Engin Aksoy, YASED’in yeni dönemde baskanligini üstlenecek olmaktan büyük bir onur ve memnuniyet duydugunu aktararak, sunlari kaydetti:

"Her biri sektörlerinde dünya liderleri arasinda yer alan üyelerimiz; üretime, istihdama, ihracata ve teknolojik gelisime yaptiklari önemli katkilar ile ulusal kalkinmada çok büyük rol oynuyorlar. Ülkemizi küresel tedarik zincirlerine baglayan, dünya yatirim ve ticaret hacmindeki payimizi her geçen gün artiran bu degerli markalarin temsilcisi ve sözcüsü olmak, YASED ve benim için ayri bir gurur kaynagi. Küresel düzeyde birçok belirsizlik ve olumsuzlugu yönetmeye çalistigimiz bu dönemde, yasadigimiz tüm zorluklara ragmen ülkemizin degerlerine, nitelikli insan gücüne, lojistik avantajlarina, üretim kabiliyetine güven duyuyoruz. YASED, sahip oldugu bilgi birikimi ve deneyimlerini ortaya koyarak Türkiye'de yatirim ortaminin iyilestirilmesi, ülkemizin uluslararasi rekabet gücünün artirilmasi ve sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkinmanin gerçeklestirilmesi için çalisiyor. Önümüzdeki dönemde de gittikçe güçlenen bir irade ve artan faaliyetlerimizle ülkemizdeki is ve yatirim ortamini iyilestirmeye devam edecegiz."