Pakistan menseli bazi ürünlerin ithalati için tarife kontenjani açildiDeniz Çiçek Palabiyik

Pakistan menseli bazi ürünlerin ithalati için tarife kontenjani açildiDeniz Çiçek Palabiyik

ANKARA (AA) - Pakistan ile yapilan Mal Ticareti Anlasmasi uyarinca bu ülkeden ithal edilecek bazi ürünler için tarife kontenjani belirlendi.

Konuya iliskin 3 ayri Cumhurbaskani Karari ile bir teblig Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girdi.

Buna göre, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Pakistan Islam Cumhuriyeti Hükümeti Arasinda Mal Ticareti Anlasmasi" uyarinca ve Pakistan menseli bazi ürünlerde tarife kontenjani açildi.

Söz konusu kontenjan, patates, baharat, misir, pirinç, yagli tohum türleri gibi ürünler için belirlendi.

Bazi Pakistan menseli ürünler için de gümrük vergileri kaldirilirken kimi ürünler için de ek mali yükümlülük uygulanacak. Pakistan menseli ürünlerin ithalatinda uygulanan ek gümrük vergileri de bu kapsamda yeniden belirlendi.

Böylece, Türk ihraç ürünleri için saglanan pazara giris imkanlarina karsilik bazi ürünlerde açilan tarife kontenjanlari kapsaminda belirli miktarlar için sifir veya indirimli gümrük vergisi ile ithalat mümkün olacak.

Ticaret Bakanliginin Pakistan Islam Cumhuriyeti Menseli Bazi Ürünlerin Ithalatinda Tarife Kontenjani Uygulanmasina Iliskin Teblig'i ile de söz konusu anlasma uyarinca belirlenen tarife kontenjanlarinin dagitim yöntemi ile basvuru ve kullanim usul ve esaslari tespit edildi.