Filipinler'deki "kutsal cuma ayininde" 12 kisi kendilerini çarmiha gerecekMurat Karadag

Filipinler'deki "kutsal cuma ayininde" 12 kisi kendilerini çarmiha gerecekMurat Karadag

SAN PEDRO CUTUD (AA) - Filipinler'in Pampanga eyaletinde Katolik Kilisesi'ne bagli ekole mensup üyeler tarafindan düzenlenecek "kutsal cuma ayininde" 12 kisi kendilerini çarmiha gerecek.

Baskent Manila'nin kuzey bölgesindeki San Pedro Cutued kasabasinda Kovid-19 salgini nedeniyle 3 yil ara verilen geleneksel ayine bu yil 12 kisinin kendilerini çarmiha germesiyle yeniden devam edilecek.

Ayinde çarmiha germe ritüeli disinda, tövbe etmek isteyen Hristiyan ziyaretçiler, yalin ayak ve yari çiplak sekilde kasaba merkezinden ayin mahalline yürüyüp sirtlarina bambu çubuklariyla vurarak "günah çikariyor."

Filipinler'deki Katolik Kilisesi liderleri, yaptiklari açiklamada, Filipinler'deki Katoliklere özgü ritüellerin vücuda zarar verdigi için terk edilmesi gerektigini belirtti. Açiklamada, bu ritüeller yerine "kan bagisi" gibi hayir islerine yogunlasilmasi tavsiyesinde bulunuldu.

Ülkedeki ünlü bir Katolik papaz olan Rober Reyes, kilisenin, Filipinli Hristiyanlarin egitiminde "sinifta kaldigini" kaydederek, "Bu kanli ritüeller, Filipinlilerin kendi yöntemleriyle dinlerini ögrenmeye terk edildiginin göstergesidir. Folk Katoliklik yerel bölgelerde kalici bir hale geldi." ifadelerini kullandi.

San Pedro Cutud kasabasi, yillardir süregelen çarmiha germe ve "kutsal cuma ayinleri" nedeniyle bölgedeki bes yüzü askin kasaba arasinda isminden sikça söz ettirmeyi basardi.

"Kutsal cuma ayini"ne bu yil yerli ve yabanci 30 bini askin kisinin katilmasi bekleniyor.