Fatih Karagümrüklü Levent Mercan'in hayali A Milli Takim formasi giymek:Bozhan Memis- "Her çocugun bir hayali vardir ve benim de hayalim A Milli Takim formasi giymekti. Insallah bu, bir gün gerçeklesir. Burada bunun için çalisiyorum" - "Sol bek oldugumu yeni ögrendim diyebilirim. Önceden belki bir kez denemistim ama devre arasi kampinda Antalya'da hocalar benimle konustu, 'Deneyebiliriz.' dedim" - "Almanya'da milli takimin alt yas gruplarinda oynadim ama sonrasinda A takim için teklif almadim. A

Fatih Karagümrüklü Levent Mercan'in hayali A Milli Takim formasi giymek:Bozhan Memis- "Her çocugun bir hayali vardir ve benim de hayalim A Milli Takim formasi giymekti. Insallah bu, bir gün gerçeklesir. Burada bunun için çalisiyorum"
- "Sol bek oldugumu yeni ögrendim diyebilirim. Önceden belki bir kez denemistim ama devre arasi kampinda Antalya'da hocalar benimle konustu, 'Deneyebiliriz.' dedim"
- "Almanya'da milli takimin alt yas gruplarinda oynadim ama sonrasinda A takim için teklif almadim. A

ISTANBUL (AA) - BOZHAN MEMIS - VavaCars Fatih Karagümrük'ün 22 yasindaki sol beki Levent Mercan, hedefinin A Milli Takim formasini giymek oldugunu belirtti.

Riva'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanligi Tesisleri'nde AA muhabirinin sorularini yanitlayan Levent Mercan, orta sahadan sol beke geçmesine, A Milli Takim hayalinden Giresunspor'a attigi gole dek birçok soruyu yanitladi.

Iki sezondur kirmizi-siyahli formayi giyen genç oyuncu, orta saha olarak basladigi futbol kariyerine 10 maçtir sol bek olarak devam ederken, yeni mevkisine alistigini ve çok daha fazla keyif aldigini kaydetti.

Levent Mercan, Fatih Karagümrük'te ilk dönemlerinin adaptasyon adina zorlu geçtigini aktararak, "Bu süreç birkaç ay sürdü. Su anda çok mutluyum. Ilk senemde süre aldim. Bu sene de takim olarak iyi bir sezon geçirdigimizi düsünüyorum. Ilk yari belki çok iyi degildi ama ikinci yarida çok iyi gidiyoruz. Benim için de çok iyi gidiyor. Sol bekte yeni bir pozisyon buldum, güzel geçiyor ve insallah böyle de devam eder." ifadelerini kullandi.


- "Sol bek oldugumu yeni ögrendim"


Schalke 04'ten Fatih Karagümrük'e transfer olan ve futbol hayatina orta sahada baslayan Levent Mercan, 2022 FIFA Dünya Kupasi nedeniyle lige verilen arada gerçeklestirilen Antalya kampinda teknik ekibin kendisini sol bekte denedigini dile getirdi.

Caner Erkin'in ayrilmasinin ardindan bu bölgede ihtiyaç dogdugunu ve teknik ekibin bu bölgede kendisini hazirlik maçlarinda denedigini ifade eden genç oyuncu, sunlari söyledi:

"Sol bek oldugumu yeni ögrendim diyebilirim. Önceden belki bir kez denemistim ama devre arasi kampinda Antalya'da hocalar benimle konustu, 'Deneyebiliriz.' dedim. Hazirlik maçlari çok iyi geçti benim için ve öyle de devam ettik. Bence iyi gidiyor ama daha iyi de olabilir. Benim adima yeni ve güzel bir pozisyon buldum diyebilirim."

Sol bek oynadigi 10 maçlik periyotta takiminin yalnizca Adana Demirspor'a kaybettiginin, kalan 9 karsilasmada ise yenilmediginin hatirlatilmasi üzerine Levent Mercan, "Takim yeni pozisyonumda bana çok destek veriyor. Borini önümde oynuyor, diger stoperler ve hocalarim da beni çok destekliyor. Takim içinde su anda çok iyi bir atmosfer var. Bundan dolayi 9 maçtir kaybetmiyoruz." açiklamasini yapti.


- "Çocuklugumdan bu yana hayalim A Milli Takim formasini giymek"


Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2024) Elemeleri'nde 25 Mart'ta deplasmanda Ermenistan, 28 Mart'ta da Bursa'da Hirvatistan ile yapacagi karsilasmalar öncesinde milli takim hakkindaki düsüncelerini de aktaran Levent Mercan, hayalinin ay-yildizli formayi giymek oldugunu belirtti.

Geride kalan yillarda Almanya'nin 19 ve 20 yas alti milli takimlarinda forma giyen genç oyuncu, A takim konusundaki tercihinin ise Türkiye oldugunu ifade ederek, "Ben asla bir tercih arasinda kalmadim. Her çocugun bir hayali vardir ve benim de hayalim A Milli Takim formasini giymekti. Insallah bu, bir gün gerçeklesir. Burada bunun için çalisiyorum." diye konustu.


- "Almanya'dan teklif gelse dahi tercihim Türkiye olur"


Kendisinin Almanya 20 Yas Alti Milli Takimi formasi giydigi dönemde A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un Almanya 21 Yas Alti Milli Takimi'ni çalistirdigini hatirlatan 22 yasindaki futbolcu, milli takim hakkindaki sözlerine söyle devam etti:

"Stefan Kuntz'la Almanya'dan tanisikligimiz var ama beraber çalismadik. Su ana kadar henüz milli takim konusu geçmedi aramizda ama insallah geçer. Bunun için çalisiyorum. Benimle bu konuyu görüsmesi durumunda çok sevinirim ve gurur duyarim. Almanya'da milli takimin alt yas gruplarinda oynadim ama sonrasinda A takim için teklif almadim. Ancak su anda Almanya'dan bir teklif gelirse ilk tercihim Türkiye olur. Bu sans bana gelirse benim adima çok güzel olur. Almanya dogumlu oldugum için sansliyim. Stefan Kuntz hocamla daha kolay diyalog kurabilirim. Futbolda herkesin hayali milli takim formasi giymektir. Insallah olur."

Levent Mercan, A Milli Takim'in elemelerdeki sansini da degerlendirerek, "A Milli Takim'in elemelerdeki sansini iyi görüyorum. Çok iyi bir jenerasyon ve kadroda çok yetenekli oyuncular var. Insallah ben de o isimler arasinda yer alirim. Sansi iyi görüyorum ve umarim bu süreç iyi geçer." ifadelerini kullandi.


- "Serbest atista hocam vurus tekniginde yardimci oldu"


Hafta sonu deplasmanda oynanan Bitexen Giresunspor mücadelesinde serbest vurustan attigi golle takiminin puan almasina katkida bulunan Levent Mercan, yaptigi atista teknik direktörü Andrea Pirlo'nun kendisine vurus teknigi konusunda yardim ettigini belirtti.

Her antrenmanda ya da idman sonrasinda serbest atis çalistiklarinin altini çizen Levent Mercan, "Bu idmanlarda hocadan da çok sey ögrendik. Sadece serbest atis özelinde degil, birçok sey ögrendim. Giresunspor maçi da bana denk geldi. Hocanin o atista, vurus teknigi konusunda yardim ettigini söyleyebilirim. Tabii ki sadece Pirlo hocadan degil, bütün ekipten birçok sey ögrendik. Golü attiktan sonra hocamla ertesi gün kahvaltida karsilastik ve beni tebrik etti." diye konustu.


- "Öncelikli hayalim milli takim"


Türkiye'de bek olarak çok iyi oyuncular oldugunu, bu isimlerden Ferdi Kadioglu ve Eren Elmali'yi begendigini söyleyen Levent Mercan, gerek bu 2 futbolcunun gerekse de kendisinin iyi bir sezon geçirdigini dile getirdi.

Avrupa futbolunu yakindan takip ettigini ve özellikle maçlarda sol beklerin oyunlarina daha çok dikkat ettigini söyleyen genç oyuncu, önemli takimlardaki sol beklerin nasil pozisyon aldiklarini ve saha içinde neler yaptiklarini takip ettigini açikladi.

Avrupa hayali olup olmadigina yönelik soruyu da yanitlayan Levent Mercan, sunlari söyledi:

"Öncelikle bu sezonu en iyi sekilde Fatih Karagümrük formasiyla tamamlamak istiyorum. Tabii ki her oyuncunun Premier Lig ya da Ispanya Ligi'nde oynamak gibi hayali vardir. Benim de böyle hayalim var. Zamanla görecegiz. Daha gencim. Insallah bir gün gerçeklesir. Ama öncelikli hayalim milli takim."