Marek Hamsik, Trabzonspor'da iz biraktiSelçuk Kiliç- Futbolculuk kariyerini Trabzonspor'da sonlandiran Slovak oyuncu, bordo-mavili takimda bir sampiyonluk, bir Süper Kupa sevinci yasadi- Hamsik, Karadeniz ekibinde iki sezonda 65 karsilasmaya çikti

Marek Hamsik, Trabzonspor'da iz biraktiSelçuk Kiliç- Futbolculuk kariyerini Trabzonspor'da sonlandiran Slovak oyuncu, bordo-mavili takimda bir sampiyonluk, bir Süper Kupa sevinci yasadi- Hamsik, Karadeniz ekibinde iki sezonda 65 karsilasmaya çikti

TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor'da profesyonel futbolculuk kariyerini sonlandiran Marek Hamsik, bordo-mavili takimda iz birakan oyuncular arasina girdi.

Geçen hafta Karadeniz ekibinin sahasinda Corendon Alanyaspor ile oynadigi karsilasmayla son maçina çikan ve ligin son haftasindaki Medipol Basaksehir müsabakasinin kadrosunda yer almayan Slovak oyuncu, Trabzonspor ile anlastigi 8 Haziran 2021'den itibaren 2 kupa sevinci yasadi.

Slovak oyuncunun forma giydigi dönemde Trabzonspor, geçen sezon sampiyon olurken bu sezon basinda da Demir Grup Sivasspor karsisinda Süper Kupa'yi müzesine götürdü.

2021-2022 futbol sezonu öncesinde her bir sezon için Trabzonspor ile 1 milyon 500 bin avro garanti ücret ve 700 bin avro imza ücreti karsiliginda 2 yillik anlasan Slovak futbolcu, orta alanda takimini yönlendiren lider isim olurken sampiyonlukta da önemli rol oynadi.

Marek Hamsik, Trabzonspor formasiyla 2 sezonda toplam 65 resmi karsilasmaya çikti.

- 5 gol atti

Marek Hamsik, ligde asistlerinin yani sira 2 sezonda 5 kez rakip fileleri havalandirdi.

Bordo-mavili futbolcu, ligde geçen sezon sakatliklarin etkisiyle 26 lig maçinda 2 bin 104 dakika oynarken ligin ilk haftasindaki Yeni Malatyaspor ile ligin 15. haftasindaki Adana Demirspor maçlarinda 1'er gol kaydetti.

Hamsik, bu sezon ise ligin 11. haftasinda Demir Grup Sivasspor, 32. haftasinda Arabam.com Konyaspor ile 37. haftasinda Corendon Alanyaspor maçinda 1'er gol atti.

- Avci: "Organizasyon sefi"

Trabzonspor'da ilk çalistigi teknik direktör olan Abdullah Avci, Slovak futbolcuyla ilgili, "Hamsik'i çok konusmaya gerek yok. Özel, dünya futbolunun kabul ettigi bir oyuncu. Bizim içerideki aklimiz, organizasyon sefi." ifadesini kullanmisti.

Bordo-mavili takimin mevcut teknik direktörü Nenad Bjelica ise futbolculugu birakan oyuncu için "Hamsik seviyesinde o tecrübe, yasta bir oyuncu bulmak çok kolay degil. Marek kadar çalismaya aç oyuncu bulabilmemiz çok kolay degil. Inanilmaz, mükemmel bir insan ve oyuncu. Onunla çalismaktan, son antrenörü olma firsati bulmaktan mutlu, gururlu hissediyorum." seklinde konusmustu.