ÖZEL HABER GÜNDEMI / 27 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

ÖZEL HABER GÜNDEMI / 27 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Deprem bölgesinde sürdürülebilir toparlanma projeleri için UNDP'den 550 milyon dolarlik fon çagrisi

- UNDP, deprem bölgesinde geçim kaynaklari, kamu hizmetleri, küçük isletmeler, istihdam ve kültürel mirasin restore edilmesini hedefleyen 31 projeyle, sürdürülebilir toparlanma için yol haritasi belirledi

- UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton:

- "Depremin yarattigi yikim esi benzeri görülmemis boyutlarda. Bu nedenle, uluslararasi bagisçilardan da esit derecede esi benzeri görülmemis taahhütler bekliyoruz"

(Nuran Erkul/Londra)


2- Tiyatro oyuncularindan ramazan ayinda depremzede çocuklara moral

- Malatya'daki depremzede tiyatro oyunculari, büyük yikimin yasandigi memleketlerinde çocuklarin deprem korkularini yenmesi için çesitli etkinlikler düzenliyor

- 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'ne buruk giren Yesilyurt Belediyesi tiyatro oyuncusu Ömer Konakçi:

- "Depremin ilk günlerinde ara ara yapiyorduk ama simdi ramazan boyunca her gün hatta günde 3 kere ekibimle beraber tiyatro gösterileri yapmaya, çocuklarin yüzlerini güldürmeye çalisiyoruz"

(Müzahim Zahid Tüzün/Malatya) (Fotografli-Görüntülü)


3- Turizm sektörü "helal belgeli" hizmete hazirlanacak

- Helal Akreditasyon Kurumu ile turizm sektörü, "helal turizm" altyapisinin gelistirilmesi ve sektör paydaslarinin bu alanda egitilmesi amaciyla isbirligine gidecek

- Uluslararasi Helal Turizm Dernegi Baskani Yusuf Gerçeker:

- "Amaç, ülkemizin her alanda oldugu gibi helal turizm alaninda da kaliteli hizmet anlayisini sürdürmesi, misafirlere dogru bilgilendirme yapilmasi ve rekabetin korunmasidir"

(Deniz Çiçek/Ankara)


4- Kira gelir beyaninda son haftaya girildi

- 1 Ocak-31 Aralik 2022 döneminde kiraladigi konuttan 9 bin 500 TL, is yerinden ise 70 bin TL'nin üzerinde getiri elde eden mükellefler için beyanname süresi 31 Mart'ta doluyor

- Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Baskani Avukat Ali Yüksel:

- "Mülk sahiplerinin istisnadan yararlanabilmesi için zamaninda beyan vermeleri gerekiyor"

(Ugur Aslanhan/Istanbul)


5- Londra kütüphaneleri koleksiyon büyüklügü kadar mimari özellikleriyle de dikkati çekiyor

- Yaklasik 200 milyonluk koleksiyonuyla dünyanin en büyük kütüphanesi kabul edilen British Library'nin raf uzunlugu 750 kilometreyi asiyor, en yogun kütüphanelerden Canada Water, hem 60 derece egik yapisi hem de dönüsüm projesinin özellikleriyle taniniyor

- Gotik mimarisiyle ilgi gören Maughan Kütüphanesi, Ingiliz Disisleri Bakanliginin 60 bin tarihi belgesine ev sahipligi yapiyor, Kraliçe Elizabeth'in açilisinda mimarina övgüler dizdigi Swiss Cottage Kütüphanesi, modernist mimari akimin en önemli örnekleri arasinda sayiliyor

(Behlül Çetinkaya/Londra)


6- Dizilere konu olan geleneksel Çin tibbinda kullanilan "zombi mantari" Istanbul'da görüldü

- Mikolog Selime Semra Erol: "Bu mantari asil önemli kilan sey binlerce yildan beri Çin geleneksel tibbinda sifa kaynagi olarak kullanilmasi"

- Dogal Mantar Arastirmacisi Naim Güleç: "Kordiseps mantarlarinin insanin sinir sistemini ele geçirip zombiye dönüstürecegi ütopyasina inaniliyor. Bu mantarlar 25 derecenin üstünde gelisim saglayamiyor. Dolayisiyla vücut isisi 37 derece olan insanda veya diger memelilerde bu mantarin gelismesi, vücudu ele geçirmesi ve herhangi bir zararin olusmasi söz konusu degil"

(Rabia Düzgün/Istanbul) (Fotografli-Görüntülü)


7- Ragbi Milli Takimi'nin Kamerunlu teknik direktörü Ngue: "Türk insani ragbiye yatkin"

- "Türkler güçlü insanlar ve temas etmeyi seviyorlar. Fiziksel kapasiteleri de iyi. Ragbinin temelini ögrendikten sonra çok hizli sekilde ilerleyecekler"

(Muhammed Boztepe/Ankara) (Fotografli-Görüntülü)


8- Besiktas, kadin basketbolunda gelecek sezon için sampiyonluk hesaplari yapiyor

- Besiktas GKN Kargo Basantrenörü Aziz Akkaya: "Besiktas'in kadin basketbolunda sampiyonluk zamani geldi. En büyük idealim önümüzdeki sene sampiyon olmamiz"

- "Erkek basketbol takimi antrenörü NBA'de yaz kampina gidiyor. Kadin basketbol antrenörü ise klinige bile gidemiyor. Büyük bir imkansizlik var"

- "A Milli Kadin Basketbol Takimi'nda Ekrem Memnun gittiginde basantrenörlük benim hakkimdi. Eger basari elde etmek istiyorlarsa benim orada olmam lazim"

(Emre Dogan-Hüseyin Erogul/Istanbul) (Görüntülü)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.