Bursa'da 11 yil sonra milli maç heyecani yasanacakMücahit Hüseyin Erogul

Bursa'da 11 yil sonra milli maç heyecani yasanacakMücahit Hüseyin Erogul

ISTANBUL (AA) - A Milli Futbol Takimi'nin UEFA 2024 Avrupa Sampiyonasi (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'nda yarin Hirvatistan'la oynayacagi karsilasmaya ev sahipligi yapacak Bursa'da, 11 yil sonra milli maç heyecani yasanacak.

Daha önce 9 kez ay-yildizli ekibe 5'i resmi, 3'ü özel olmak üzere 8 kez ev sahipligi yapan Bursa, 3'er kez galibiyet ve maglubiyete sahitlik yaparken, Bursa'da oynanan 2 milli müsabaka beraberlikle sona erdi.

Ay-yildizli ekibin 8 golüne rakipleri 7 golle cevap verdi. Milliler, Bursa'da son olarak 29 Subat 2012 tarihinde Slovakya ile oynadi ve 2-1 yenildi.

43 bin 361 kisilik Bursa Büyüksehir Belediye Stadi'nda oynanacak karsilasmaya Bursalilarin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Baskan Mehmet Büyükeksi, hedeflerinin UEFA 2024 Avrupa Sampiyonasi'nda Almanya'da yer almak oldugunu söyleyerek su ifadeleri kullandi:

"Deprem felaketinin acilarini yasadigimiz bu günlerde milli takimimizin basarisi hepimize moral veriyor. Bursa'da oynanacak maçin tüm geliri depremden etkilenen vatandaslarimiza destek olmak amaciyla baslattigimiz Omuz Omuza Dayanisma ve Yardimlasma Kampanyamiza aktarilacak. Böylece maça gelecek vatandaslarimiz hem milli takimimizi destekleyecek hem de depremzede vatandaslarimiza yardim edecek. Ermenistan maçi için satisa çikardigimiz hatira bilet uygulamamizi Hirvatistan maçi için de yapiyoruz."

TFF 1. Baskan Vekili ve ayni zamanda Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani olan Ibrahim Burkay ise sunlari söyledi:

"Bursali vatandaslarimiz maça çok yogun ilgi gösterdiler. Milli takimimizi desteklemek için stadyumda olacak herkese simdiden tesekkür ederiz. Maça gelemeyecek olan vatandaslarimizi da hatira biletlerden satin alarak omuz omuza kampanyamiza destek olmaya davet ediyoruz. Tüm sehirlerimizde oldugu gibi Bursa da tarih boyu milli takimimizi bagrina basmistir. Bursa halki, sali aksami ay-yildizli formalarini giyerek Türk Bayraklari ile donatilacak Bursa Büyüksehir Belediye Stadyumu'nda milli takimlarini coskuyla destekleyecekler."

TFF Milli Takimlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altintop da, "Taraftarimizin destegiyle evimizde oynayacagimiz Hirvatistan maçini da kazanacagimiza inaniyoruz." dedi.