Fenerbahçe-Sevilla maçinin ardindanSüha Gür- Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus: - "Iyi bir maç çikardik ama turu geçemedik. Sevilla'da aldigimiz dezavantajli sonucu lehimize çeviremedik" - "(Süper Lig) Bu ligin sportif gerçekligi yok, bu ligde maçlar sahada kazanilmiyor. Kim kazanirsa kazansin bunu söylüyorum"

Fenerbahçe-Sevilla maçinin ardindanSüha Gür- Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus:
- "Iyi bir maç çikardik ama turu geçemedik. Sevilla'da aldigimiz dezavantajli sonucu lehimize çeviremedik"
- "(Süper Lig) Bu ligin sportif gerçekligi yok, bu ligde maçlar sahada kazanilmiyor. Kim kazanirsa kazansin bunu söylüyorum"

ISTANBUL (AA) - UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 2-0'in rövansinda Ispanya'nin Sevilla ekibini 1-0 yenerek kupaya veda eden Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, iyi bir maç çikardiklarini ama turu geçemediklerini söyledi.

Ülker Stadi'nda oynanan müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Portekizli teknik adam, "Takimimin göstermis oldugu performanstan dolayi oyuncularimla gurur duyuyorum. Iyi bir maç çikardik ama turu geçemedik. Sevilla'da aldigimiz dezavantajli sonucu lehimize çeviremedik." ifadelerini kullandi.

Sonuçtan üzgün, performanstan memnun oldugunu anlatan deneyimli çalistirici, "Fenerbahçe'nin gösterdigi performans, Avrupa'nin üst düzey takimlarinin gösterdigi performansti. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Tabi üzgünüm sonuç için ama iyi bir performansimiz vardi. Futbolun bütün kalitesini sahaya yansittik ama sonucu alamadik." degerlendirmesinde bulundu.

Taraftarlarin sahaya madde atmasinin rakiplerine yaradigini aktaran Jesus, sunlari kaydetti:

"Taraftarlarin sahaya atmis oldugu maddelerden sonra ritmimizin bozuldugu gerçek. Sevilla'da bunu istiyordu, Fenerbahçe'nin temposunu durdurmak istiyorlardi. Maç içinde bunun için ellerinden geleni yaptilar ve taraftarlarimiz gerildi ama onlarin yaptigi sey Sevilla'ya yardimci oldu. Zaten anti bir oyun oynuyorlardi ama o dakikada hiçbir sey yapmalarina gerek kalmadi. Bugün sadece sonradan girenlerin degil, herkesin performansindan çok memnunum. Bu sene en iyi oyunumuzu oynadigimizi söyleyebilirim. Duran top disinda Sevilla pozisyona giremedi. 15 sutumuz vardi. Yüzde 65 topa sahip olduk. Turu bugün degil, Sevillya'da kaybettik. Iki maça bakinca üstün olan taraf bizdik ama pozisyonlari degerlendiremedik."

Jesus, Sevilla'nin teknik direktörü Jorge Sampaoli'nin eslesmede 4 devreye bakinca ikisini kendilerinin ikisini ise Fenerbahçe'nin üstün oynadigi yönündeki ifadesine, "Ilk oynadigimiz maçta ilk yari biz, ikinci yari onlar üstündü ve 2 gol attilar. Bugün ile ilgili yorumuna katilmiyorum. Bugün 2 yarida da üstün olan taraf bizdik. Ilk yarida çok daha iyiydik. Ikinci yarida çok daha olmasa da onlardan iyiydik. Tabi onu da anliyorum biz daha kötüydük diyemez. Sonuç olarak ona katilmiyorum bence 3-1 biz üstündük." yanitini verdi.

68 yasindaki çalistirici, maçtan sonra taraftarlarin baskan Ali Koç'a yönelik istifa söylemlerine iliskin, "Maçtan sonra baskana gösterilen tepkileri anlamamistim. Eger bu maçtan sonra olduysa haksizlik oldugunu düsünüyorum. Fenerbahçe'nin çok iyi bir baskani var. 35 yildir teknik direktörlük yapiyorum, çok baskanla çalistim ve biliyorum ki çok iyi bir baskan. Fenerbahçe'nin bunun için sükretmesi lazim. Son yillarda bu takim kupa kazanamadi ama bas sorumlu baskan degildir, teknik direktördür. 8 aydir buradayim ve sunu söyleyebilirim ki bugüne kadar çalistigim en iyi baskan kendisi." seklinde görüs belirtti.


- "Ligde maçlar sahada kazanilmiyor"


Jorge Jesus, Süper Lig'de maçlarin sahada kazanilmadigini ifade etti.

Ilk 4 takimin play-off oynamasi gerektigini düsündügünü dile getiren Jesus, sözlerini söyle tamamladi:

"Maçlarin sahada kazanilmasi gerektigini düsünüyorum. Ilk 4 takimin play-off oynamasi gerekiyordu bana göre. Tabi bu benim fikrim. Maçlarin sahada kazanilmasi gerekiyor, masada degil. Bizim Türkiye'de 2 tane devam ettigimiz yaris var. Zaten 3 kupa var. Biz ikisinde mücadele ediyoruz. Inaniyoruz hala birinci sirayi alabilecegimize. Kupada da final oynayacagimiza ve kupayi kazanacagimiza inaniyoruz. Bu ligin sportif gerçekligi yok, bu ligde maçlar sahada kazanilmiyor. Kim kazanirsa kazansin bunu söylüyorum."