Depremde engelli kalanlar için "Umuda Engel Yok" etkinligi düzenlenecekSacide Bahar Demirel

Depremde engelli kalanlar için "Umuda Engel Yok" etkinligi düzenlenecekSacide Bahar Demirel

ISTANBUL (AA) - Türkiye Sakatlar Dernegi ve Görülmeyen Gazete isbirligiyle Kahramanmaras merkezli depremlerde engelli kalanlara ortez, protez, akülü ve tekerlekli sandalye ile koltuk degnegi gibi tibbi malzemelerin saglanmasi amaciyla 17-19 Mayis'ta Yenikapi Spor Tesisleri'nde "Umuda Engel Yok" etkinligi yapilacak.

Etkinligin tanitimi amaciyla Istanbul'da bir otelde düzenlenen toplantiya, Türkiye Sakatlar Dernegi Genel Baskani Sükrü Boyraz, Görülmeyen Gazete Genel Yayin Yönetmeni Saime Oguzhan, Sportürk TV Genel Yayin Yönetmeni Hakan Ertürk ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Istanbul Il Temsilcisi Ramazan Akgün katildi.

Sükrü Boyraz, 17-19 Mayis'ta Yenikapi Spor Tesislerinde düzenlenecek "Umuda Engel Yok" etkinliginin, görme engelli sporcularin katilacagi bir spor festivali olacagini söyledi.

Kültür ve sanat etkinliklerinin de yer alacagi etkinlikle, deprem nedeniyle engelli kalanlara dikkati çekmek istediklerini ve tibbi malzeme destegi saglamayi amaçladiklarini vurgulayan Boyraz, bagis yoluyla yardim toplayacaklarini anlatti.

Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi illeri tek tek gezerek, ihtiyaçlarin belirlenecegini söyleyen Boyraz, etkinligin ardindan yardim tirinin yola çikacagini dile getirdi.

Deprem bölgesine desteklerin bagislar ve yardimlarla saglanacagini belirten Boyraz, "Önümüzdeki süreç içinde nelere en çok ihtiyaç oldugunu rapor edecegiz. Para istemiyoruz. Malzeme istiyoruz. Tekerlekli sandalye ise tekerlekli sandalye, ortezse ortez, protezse protez, hasta beziyse hasta bezi. Bunlari talep edecegiz. Dileyenler, kendileri alip, getirebilir. Dileyen, dernege bagis yapar." ifadelerini kullandi.

- Yirdim tiri 20 Mayis'ta deprem bölgesine gidecek

Sportürk TV Genel Yayin Yönetmeni Hakan Ertürk de Yenikapi Spor Tesisleri'nde düzenlenecek etkinlikte ampute futbol ve masa tenisi, görme engelli sporu golbol ile görme engelli satranç müsabakalarinin yapilacagini söyledi.

Katilimlarin artmasiyla organizasyonun büyüdügünü dile getiren Ertürk, etkinligin sonunda ödül töreninin de yapilacagini anlatti.

Ertürk, deprem bölgesindekilerin ihtiyaçlarina göre sponsorlarla görüsmeler yapildigini, simdilik bir tir yardim toplandigini belirterek, 20 Mayis'tan sonra tirla birlikte tüm ekibin bölgeye gidecegini, köyleri ve mezralari da dolasip yardimlarin dagitilacagini aktardi.