AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe, medya yöneticileri ve köse yazarlariyla bulustu:Zeynep Rakipoglu- "Hem partimizin var olan belediyelerinin daha güçlü oy oraniyla kazanilmasi hem de Istanbul Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere farkli partilerdeki belediyelerin AK Parti'miz tarafindan kazanilmasi için 'Yeniden Istanbul' diyerek saha çalismasina basliyoruz"

AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe, medya yöneticileri ve köse yazarlariyla bulustu:Zeynep Rakipoglu- "Hem partimizin var olan belediyelerinin daha güçlü oy oraniyla kazanilmasi hem de Istanbul Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere farkli partilerdeki belediyelerin AK Parti'miz tarafindan kazanilmasi için 'Yeniden Istanbul' diyerek saha çalismasina basliyoruz"

ISTANBUL (AA) - AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, 2024 yerel seçimlerine iliskin, hem AK Parti'nin var olan belediyelerinin daha güçlü oy oraniyla kazanilmasi hem de Istanbul Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere farkli partilerdeki belediyelerin kazanilmasi için "Yeniden Istanbul" diyerek saha çalismasina baslayacaklarini belirtti.

Il Baskanligindan yapilan açiklamaya göre Kabaktepe, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, medya yöneticileri ve köse yazarlariyla bir araya geldi.

Türkiye Yüzyili hedeflerinin basarili bir sekilde hayata geçirilecegini aktaran Kabaktepe, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in hem seçim aksami hem de Göreve Baslama Töreni'nde yaptigi konusmada çizdigi çerçevenin, Türkiye açisindan da kendi açilarindan da çok önemli oldugunu vurguladi.

Kabaktepe, 85 milyonun kazandigi, Türkiye'de kimsenin kaybetmedigi ve hep beraber Türkiye Yüzyili'ni insa edecekleri 5 yillari oldugunu anlatarak, Istanbul'da 30 bin 803 sandikta kayda deger bir olumsuzluk yasanmamasi nedeniyle hem seçmenlere hem de sandik görevlilerine tesekkür etti.

"Yalan söylemeyi beceremiyoruz." deyip seçimi kazandiklarini ilan etmek suretiyle alenen halki kandiranlarin yalan söyleme becerisini kamuoyunun takdirine biraktiklarini kaydeden Kabaktepe, milli iradeye saygili olunmasi gerektiginin altini çizdi.

Kabaktepe, sözlerini söyle sürdürdü:

"Her bir vatandasimizin seçimlere, siyasete yönelik düsüncelerini belirtmesi en dogal hakkidir. Ancak bazi açiklamalar demokrasi nefretine dönüsmüs durumda. Oy veren veya vermeyen vatandaslarimizin kategorize edilmesi, onlarla ilgili kullanilan üsluplar, degerlendirmeler çok yakisiksiz. Ne sosyal statü ne ekonomik statü ne egitim statüsü ne de baska bir statü itibariyla hiçbir vatandasimizin oyunu digerinden farkli görmeyiz. 85 milyon insanimiz, istedigi adaya oy verir. Buradan hareketle seçimi kaybetmis olmanin verdigi psikolojiyle siyasi aktörlerin veya partililerin, adeta demokrasi nefretine dönüsen söylemlerini talihsizlikle karsiliyorum."

- "Muhalefet partilerinin kimi aday gösterip göstermeyecegiyle ilgilenmiyoruz"

AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe, yerel seçimler için saha çalismalarina simdiden basladiklarina isaret ederek, sunlari aktardi:

"2023 seçimlerine 1 yil kala 'Yüz Yüze 100 Gün', 'Birlik, Irade, Zafer' konseptiyle saha çalismalari yürütmüstük. Simdi de 2024 yerel seçimleri için 'Yeniden Istanbul' sloganiyla yeni bir saha çalismasi baslatiyoruz. Hem partimizin var olan belediyelerinin daha güçlü oy oraniyla kazanilmasi hem de Istanbul Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere farkli partilerdeki belediyelerin AK Parti'miz tarafindan kazanilmasi için 'Yeniden Istanbul' diyerek saha çalismasina basliyoruz. Önceki seçimlerden elde edilen veriler saha çalismalarimizda bizim için yol haritasi olacaktir."

Konusmasinin ardindan gazetecilerin sorularini yanitlayan Kabaktepe, bir gazetecinin, "Muhalefet partilerinin IBB Baskanligi için gösterecegi aday üzerinden mi adayinizi belirleyeceksiniz?" sorusunu, "Muhalefet partilerinin kimi aday gösterip göstermeyecegiyle ilgilenmiyoruz. Biz kendi isimize bakiyoruz. Karsimizda kim olursa olsun 2024 seçimlerini AK Parti'miz kazanacak, Istanbul kazanacak." seklinde cevapladi.

Programa, AK Parti Istanbul Tanitim ve Medya Baskani Fatih Cosar'in yani sira Il Baskan Yardimcilari da katildi.