Madrid'de doktorlarin yaklasik 4 aydir süren grevi anlasmayla sona erdiSenhan Bolelli

Madrid'de doktorlarin yaklasik 4 aydir süren grevi anlasmayla sona erdiSenhan Bolelli

MADRID (AA) - Ispanya'nin baskenti Madrid'de görev yapan ilk hasta kabul ve aile doktorlarinin, 21 Kasim 2022'de baslattigi grev özerk yönetim hükümetiyle varilan anlasmayla sona erdi.

Grev Komitesi ile Madrid özerk hükümeti saglik bakanliginin vardigi anlasma geregi, doktorlarin aylik maaslarina 450 avro zam yapilacagi ve çalisma yüklerinin azaltilacagi bildirildi.

Yaklasik 5 bin doktoru kapsayan ve yaklasik 4 ay süren grevin sonlandirilmasinin ardindan açiklama yapan AMYTS adli doktorlar sendikasinin genel sekreteri Angela Hernandez, "Uzun süren müzakere sürecinin ardindan kazananin ya da kaybedenin olmayacagi bir zeminde anlastik. Önemli olan varilan anlasmanin takibi olacaktir." dedi.

Anlasma kapsaminda ayrica doktorlarin fazla mesai ücretlerinin de artirildigi ve aile ile çocuk hekimlerinin günlük çalisma saatlerinin en fazla 300 dakika olarak belirlendigi kaydedildi.

Hasta yogunlugundan ve personel eksikliginden dolayi özellikle Kovid-19 salginiyla birlikte bir hastaya 2-3 dakika vakit ayirmaktan yakinan doktorlar, yeni anlasmayla bir hastayla 10-15 dakika ilgilenebilecek.