OEDAS, "Kadin Dostu Markalar 2023 Farkindalik Ödülü"ne layik görüldüGökçe Topbas

OEDAS, "Kadin Dostu Markalar 2023 Farkindalik Ödülü"ne layik görüldüGökçe Topbas

ANKARA (AA) - Elektrik dagitim sirketi OEDAS, toplumsal cinsiyet esitligi alanindaki "Enerjimiz Esit" projesi ile "Kadin Dostu Markalar 2023 Farkindalik Ödülü"ne layik görüldü.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskisehir, Kütahya ve Usak illerinin elektrik dagitim hizmetini saglayan OEDAS, kadin istihdaminin az oldugu enerji sektöründe toplumsal cinsiyet esitligi alaninda farkindalik yaratmak amaciyla hayata geçirdigi "Enerjimiz Esit" projesiyle aldigi ödüllere bir yenisini ekledi.

Açiklamada görüslerine yer verilen OEDAS Genel Müdürü Fuat Celepci, söz konusu projeyle toplumsal farkindalik yaratmayi hedeflediklerini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Faaliyet gösterdigimiz enerji sektöründe istihdam edilen kadin çalisan oraninin düsük olmasi, sektörün, toplumsal cinsiyet esitligi temelli bir dönüsüm yasamasi gerektigini gösteriyor. Biz de içinde bulundugumuz topluma deger katma vizyonumuz ve sürdürülebilirlik yaklasimimiz dogrultusunda toplumsal cinsiyet esitligine odaklaniyoruz. Böylece önyargilari kirip kadinlarin enerji sektörüne kazandirilmasina katki sunarak ülkemizin enerjisine enerji katiyoruz. Bu çalismalarimizin ödüllerle taçlandirilmasi da toplumsal cinsiyet esitligi alanina güçlü bir sekilde egilmemiz noktasinda bizlere güç veriyor."