Euroleague, BIDEV'in deprem bölgesindeki çalismalarina destek verecekErcan Dogan

Euroleague, BIDEV'in deprem bölgesindeki çalismalarina destek verecekErcan Dogan

ISTANBUL (AA) - Avrupa Ligi Basketbol (Euroleague Basketball) organizasyonu ile Basketbol Için Destek ve Egitim Vakfi (BIDEV), Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki yardim çalismalari için is birligi yapacak.

Is birligi kapsaminda Euroleague Basketball; Türkiye Basketbol Federasyonu, BIDEV, Polimeks Holding Baskani Erol Tabanca ve Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneginin Hatay'da gerçeklestirdigi Basketbol Köyü projesinde de BIDEV'e destek olacak.

Euroleague Basketball CEO'su Marshall Glickman, BIDEV ile gerçeklestirdikleri is birligiyle ilgili AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Euroleague Basketball ailesinin dayanismasina, gösterdikleri ilgi ve bu yikici olaydan etkilenenlere sunulan destek için bir kez daha tesekkür etmek istiyorum. Ilk depremden bu yana, evini kaybeden tüm magdurlara destegimizi sunmak için genel bir yardimlasma koordine ettik. Hasan Arat'a ve BIDEV'deki ekibine, bize yüzlerce aileye fark yaratacak Basketbol Köyü projesine ve yerel kökleri olan bir vakif ile is birligi yapma firsati sunduklari için sükranlarimi sunuyorum." ifadelerini kullandi.

BIDEV Yönetim Kurulu Baskani ve Kurucu Üyesi Hasan Arat ise sunlari kaydetti:

"BIDEV, mütevelli heyetimiz kurucu üyelerinden Polimeks Holding Baskani Erol Tabanca, Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Basketbol Antrenörleri Dernegi ile birlikte Türkiye'nin güneydogusundaki 11 ilde büyük yikima neden olan depremden etkilenenlerin temel barinma ve hijyen ihtiyaçlarinin karsilanmasi amaciyla Hatay ili, Belen ilçesinde Basketbol Köyü kurmak için yeni bir proje baslatti. Hatay Belen'de bulunan Basketbol Köyü deprem sonrasi akut dönemde yasanan zorluklarin asilmasina katki saglayacak. BIDEV, Basketbol Köyü'nün insasi ve temel ihtiyaçlarin karsilanmasinin ardindan, basketbol egitimi ve bazi egitici faaliyetlerle çocuk ve gençlerin yasadiklari zorluklari asmalarina yardimci olmaya devam edecek. Euroleague Basketball ailesine ve Marshall Glickman'a destekleri için tesekkür ederiz. Böylesine büyük bir felaketin ardindan Euroleague Basketball'un Türkiye'yi uzun vadeli ortagi olarak desteklemesi çok degerli."

BIDEV'in Basketbol Köyü projesi, 11 bin 397 metrekarelik alana 100 adet donanimli konteyner kurarak depremde evini kaybedenlere destek olmayi amaçliyor. Bu konteynerlar, isinma, su, tuvalet ve internet gibi temel günlük ihtiyaçlari ve yasam mobilyalarini içeriyor. Basketbol Köyü, tamamen islevsel bir basketbol sahasi da dahil olmak üzere, egitim, saglik ve spor için özel sosyal alanlari içerecek ve nisan ayinin sonunda ilk ailelerin gelisine hazir olacak.

Euroleague Basketball ve BIDEV, gerçeklestirdikleri is birligiyle deprem bölgesindeki yardim çalismalarini birlikte yapacak.