Musk'tan "mavi tik" ve "bot hesap" açiklamasi:Nuri Aydin- "Twitter'da bot hesaplari silme çabalari sahte haberleri azaltacak"- "Eskiden onaylanmis mavi tikler gelecek hafta sonuna kadar hesaplardan kaldirilacak"

Musk'tan "mavi tik" ve "bot hesap" açiklamasi:Nuri Aydin- "Twitter'da bot hesaplari silme çabalari sahte haberleri azaltacak"- "Eskiden onaylanmis mavi tikler gelecek hafta sonuna kadar hesaplardan kaldirilacak"

ANKARA (AA) - Twitter'in sahibi Elon Musk, Twitter'da bot hesaplari silme çabalarinin sahte haberleri azaltacagini kaydetti.

Twitter'i satin almasinin ardindan yasadigi süreci BBC'ye anlatan Musk, Twitter'a sahip olmanin stresli olmasina karsin eglenceli oldugunu anlatti.

"Aci son derece yüksekti, bu bir tür parti degildi." diyen Musk, sirketi almasinin dogru bir adim oldugunu ancak dogru insanin çikmasi halinde de Twitter'i satabilecegini söyledi.

Twitter'da "islerin iyi gittigini" ifade eden Musk, tartismali paylasimlarina dairse "Tweetlerimle kendi ayaklarima mi siktim? Evet. 03.00'ten sonra Tweet atmamaliyim." dedi.

BBC'nin Twitter hesabina "devlet tarafindan finanse edilen medya" olduguna dair bir ibare eklenip eklenmeyecegi sorusuna Musk, "BBC'yi halk tarafindan fonlanan olarak degistirecegiz. BBC genel olarak devlet medyasi olarak anilmayi çok sevmiyor. Dogru olmaya çalisiyoruz. BBC'ye çok saygi duyuyorum." yanitini verdi.

Reklam verenlerinin çogu geri döndügü için sirketin su anda "kabaca basa döndügünü", satin aldigi sirada yaklasik 8 bin olan is gücünü yaklasik 1500'e indirdigini belirten Musk, herkesi tek tek isten çikarmadigini, o kadar çok kisiyle yüz yüze konusmak mümkün degildi." ifadesini kullandi.

- "Daha az yanlis bilgi var"

Elon Musk, Twitter'daki bazi aksakliklari kabul ederken kesintilerin çok uzun sürmedigini ve sitenin su anda iyi çalistigini dile getirdi.

Sirketi devralmasindan bu yana Twitter'da daha az yanlis bilgi olduguna dikkati çeken Musk, bot hesaplari silme çabalarinin sahte haberleri azaltacagini iddia etti.

Gazetecilerin gerçegin adil hakemleri olup olmadigini defalarca sorguladigini kaydeden Musk, "siradan insanlara" daha fazla güvendigini belirtti.

Musk, Twitter'da eskiden onaylanmis mavi tiklerin gelecek hafta sonuna kadar hesaplardan kaldirilacagini sözlerine ekledi.