MÜSIAD, sahur ve iftar sofralari ile depremden etkilenen vatandaslarin yaninda olacakFatma Eda Topcu- Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi yaralari sarmak için seferber olan MÜSIAD, afet bölgesindeki çalismalarina ara vermeden devam ediyor

MÜSIAD, sahur ve iftar sofralari ile depremden etkilenen vatandaslarin yaninda olacakFatma Eda Topcu- Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi yaralari sarmak için seferber olan MÜSIAD, afet bölgesindeki çalismalarina ara vermeden devam ediyor

ISTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD), ramazan ayi boyunca afet bölgesinde kurulacak sahur ve iftar sofralari ile depremden etkilenen vatandaslarin yaninda yer alacak.

MÜSIAD'dan yapilan açiklamaya göre, dernek, Kahramanmaras merkezli siddetli depremler sonrasi afetten etkilenen illerdeki çalismalarina ara vermeden devam ediyor.

Depremin yasandigi ilk andan itibaren kurulan MÜSIAD Kriz Masasi koordinasyonunda yurt içi ve yurt disi MÜSIAD üyelerinin destekleri ile bölgeye 3 binden fazla TIR sevk eden MÜSIAD, olusturdugu lojistik merkezlerle bölge için seferber oldu.

Ayni zamanda depremden etkilenen illerde asevi ve mobil mutfaklar kuran MÜSIAD, üyelerinin destekleriyle Hatay'da insa edilen sahra hastanesi ile yaralari sarmak için gece gündüz demeden faaliyetlerini sürdürürken, Kahramanmaras Elbistan ve Adiyaman'da da konteyner yasam kent çalismalarina devam ediyor.

Söz konusu çalismalara ek olarak MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali tarafindan yapilan "Karz-i Hasen çagrisi", afet bölgesinde zarar gören üreticiler için büyük önem tasiyor.

Karz-i Hasen gelenegi ile bölgedeki üye is insanlarina faizsiz veya hibe sermaye destegi saglayan MÜSIAD, bununla birlikte afet bölgesindeki üyeleri diger illerdeki üyelerle eslestirerek üretimin devam etmesi için önayak oluyor.

- "Bir ve beraberiz, yaralarimizi birlikte saracak, beraber ayaga kalkacagiz"

MÜSIAD, ramazan ayi boyunca afet bölgesinde kurulacak sahur ve iftar sofralari ile depremden etkilenen vatandaslarin yaninda olacak.

Depremin büyük yikima neden oldugu Kahramanmaras, Malatya, Adiyaman, Hatay ve Gaziantep'te afetten etkilenen bölgelerde sahur ve iftar sofralarinin kurulacagi belirtilen açiklamada, "Bir ve beraberiz, yaralarimizi birlikte saracak, beraber ayaga kalkacagiz." ifadeleri yer aldi.

Verilen bilgiye göre, MÜSIAD'in afetten etkilenen tüm sehirlerde ve deprem bölgesinden tahliye edilen vatandaslara yönelik yardimlari da araliksiz sürecek.

Dernegin bölgedeki gida ve temel ihtiyaçlar, acil saglik hizmetleri ve barinma gibi ihtiyaçlarin karsilanmasi için devletin ilgili makamlari ile koordinasyon halinde çalismalari devam edecek.