Türk-Arap Finans Forumu Dubai'de gerçeklestirildiTolga Yanik- TÖDEB Yönetim Kurulu Baskani Ufuk Bilgetekin: - "Türkiye ve Arap ülkeleri arasindaki is birligi, fintek sektöründeki ivmeyi hizlandirmak için büyük bir firsat sunuyor. Bu is birligi, sinir ötesi ödeme sistemleri, dijital bankacilik ve yatirim platformlari gibi alanlarda ortak girisimler olusturulabilmesini saglayabilir"

Türk-Arap Finans Forumu Dubai'de gerçeklestirildiTolga Yanik- TÖDEB Yönetim Kurulu Baskani Ufuk Bilgetekin:
- "Türkiye ve Arap ülkeleri arasindaki is birligi, fintek sektöründeki ivmeyi hizlandirmak için büyük bir firsat sunuyor. Bu is birligi, sinir ötesi ödeme sistemleri, dijital bankacilik ve yatirim platformlari gibi alanlarda ortak girisimler olusturulabilmesini saglayabilir"

ISTANBUL (AA) - 1. Türk-Arap Finans Forumu (TAF-F1), Hazine ve Maliye Bakanligi ile Türkiye Yatirim Ajansi resmi destegi ve Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluslari Birligi (TÖDEB) is birligiyle Al-Iktissad Wal-Aamal Group tarafindan Dubai'de yapildi.

TÖDEB açiklamasina göre, forumda 30'u askin Türk fintek sirketi uluslararasi yatirimcilarla bir araya geldi. Türk-Arap Finans Forumu'na, Hazine ve Maliye Bakanligi Borçlanma Genel Müdürü Yigit Yasar Korkmaz, Cumhurbaskanligi Yatirim Ofisi Baskani Ahmet Burak Daglioglu, Birlesik Arap Emirlikleri Dis Ticaretten Sorumlu Devlet Bakani Dr. Thani Al Zeyoudi, Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, Dubai Konsolosu Onur Saylan ile TÖDEB yönetimi ve üyeleri katildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen TÖDEB Yönetim Kurulu Baskani Ufuk Bilgetekin, Birlesik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasinda bu ay basinda imzalanan Ekonomik Ortaklik Anlasmasi'nin önemli oldugunu belirterek, anlasmanin iki ülke arasindaki ekonomik is birliklerine ivme kazandiracagini ifade etti

Türkiye'deki fintek sektörünün uluslararasi sermaye ve yatirimlarla desteklenmesi gerektigini aktaran Bilgetekin, sunlari kaydetti:

"Finteklere yönelik hizlandirma programlarinin artisi ve girisimcilerin finteklere olan ilgisi ile bu alanda çalisan sirketlerin sundugu yenilikçi çözüm seçenekleri, yerli yabanci yatirimcilar için firsat olarak dikkat çekmektedir. Türkiye ve Arap ülkeleri arasindaki is birligi, fintek sektöründeki ivmeyi hizlandirmak için büyük bir firsat sunuyor. Bu is birligi, sinir ötesi ödeme sistemleri, dijital bankacilik ve yatirim platformlari gibi alanlarda ortak girisimler olusturulabilmesini saglayabilir.

Bu anlamda sektörümüzde gelistirilecek yeni stratejik ortakliklar ile ekonomik firsatlarin birlikte degerlendirilmesi hem iki ülke halkina hem de ekonomiye katki sunacaktir. Bizler de TÖDEB olarak ödeme ve elektronik para sektörünün gelisimi için mevzuatta kolaylastirici adimlarin atilmasini saglamak, yenilikçi ürünlerin yurt disina çikisi, finansal ve operasyonel is birliklerinin kurulmasi hedefleriyle çalismalarimiza devam edecegiz."

Türkiye ve Arap dünyasindan üst düzey yetkilileri, yatirimcilari, fintek liderleri olmak üzere üst düzey katilimcilari bir araya getiren Forumun ikincisi Suudi Arabistan'in baskenti Riyad'da düzenlenecek.