Laçin Koridoru'nun baslangicindaki sinir kontrol noktasina Azerbaycan bayragi dikildiRuslan Rehimov

Laçin Koridoru'nun baslangicindaki sinir kontrol noktasina Azerbaycan bayragi dikildiRuslan Rehimov

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'in Laçin-Hankendi yolunun (Laçin Koridoru) baslangicinda kurdugu sinir kontrol noktasina bayrak dikildi.

Azerbaycan Devlet Sinir Hizmetlerine bagli birlikler, Ermenistan sinirindaki kontrol noktasinda tören gerçeklestirdi. Törende, Azerbaycan bayragi göndere çekildi.

Törenin ardindan Vatan Savasi Kahramani Albay Babek Alekberov, Cumhurbaskani Ilham Aliyev'e hitaben, "Sayin Cumhurbaskani, muzaffer Baskomutan, Azerbaycan-Ermenistan sinirinda, Hekeri nehri üzerindeki köprüde, gurur sembolümüz olan 3 renkli bayragimiz, sizin talimatiniz dogrultusunda dalgalanmaktadir. Bununla vatanimizin sinirlarinin bütünlügü saglanmis oldu. Yasasin Azerbaycan, yasasin Baskomutan. Karabag Azerbaycan'dir." seklinde konusma yapti.

Azerbaycan, Laçin Koridoru'nun baslangicinda, Ermenistan'dan Azerbaycan topraklarindaki yasa disi Ermeni silahli gruplarina insan gücü, mühimmat, mayin ve diger askeri teçhizatin tasinmasini önlemek için 23 Nisan'da sinir kontrol noktasi kurmustu.

Bu durum Ermenistan'da tepkilere neden olmus, Azerbaycan'dan yapilan açiklamada, Azerbaycan'in Karabag bölgesinde yasayan Ermeni nüfusun bu noktadan çift yönlü olarak Ermenistan ve Azerbaycan'a seffaf ve düzenli geçisleri için uygun kosullarin olusturulacagi, kontrol mekanizmasinin Rus güçleriyle koordineli sekilde hayata geçirilecegi ifade edilmisti.